ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης: Η απλή αναλογική ήταν η καταστροφή του Τσίπρα

«Ίσως η απλή αναλογική να ήταν η καταστροφή του Τσίπρα. Διότι αν δεν υπήρχε απλή αναλογική και υπήρχε μια κλασική διαμάχη ποιος θα βγει πρώτος για να κυβερνήσει, πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να έχει συσπειρώσει περισσότερο κόσμο» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επανεξελέγη βουλευτής της ΝΔ, αναλύοντας σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Επιπλέον, τόνισε πως «αν ο κ. Τσίπρας δεν μας είχε βάλει στην βάσανο της απλής αναλογικής τώρα θα είχαμε κανονικά μια κυβέρνηση πάρα πολύ ισχυρή».

«Το αποτέλεσμα το χθεσινό δημιουργεί την ανάγκη, να τελειώνουμε. Δεν υπάρχει πια όλο αυτό που συζητάγαμε πριν, ποια κυβέρνηση, με ποιον θα συμμαχήσουμε, υπάρχει τώρα κάτι άλλο. Υπάρχει μια καθαρή εντολή του ελληνικού λαού να κυβερνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης Δεν υπάρχει λόγος να χάσουμε πολλές μέρες, η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει και να λύνει προβλήματα. Αν δεν κάνουν χρήση οι αρχηγοί των διερευνητικών εντολών, το τριήμερο που έχει ο καθένας στη διάθεσή του και αυτές δοθούν και παρθούν σχεδόν αμέσως, αυτόματα μπορούμε να πάμε εννέα ημέρες νωρίτερα» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Αυτό που ζούμε τώρα, αυτή η καθυστέρηση ενός μηνός είναι το τέλος μιας στρατηγικής που ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας όταν ψήφισε την απλή αναλογική. Ένα από τα πράγματα που τελείωσαν χθες είναι και η απλή αναλογική. Νομίζω ότι η κουβέντα περί απλής αναλογικής στην Ελλάδα για κανένα αιώνα δεν θα ξαναγίνει. “Κάηκε”» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«“Κάηκε” διότι ο κόσμος είδε μια σειρά κομμάτων που επί δεκαετίες μίλαγαν για απλή αναλογική, η οποία έχει ως κεντρικό στόχο τις συνεργασίες και όταν ήρθε η ώρα να βρουν τρόπο να συνεργαστούν, κανένας δεν θα ήθελε να συνεργαστεί με κανέναν» συμπλήρωσε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «ένας από τους βασικότερους λόγους της πολύ μεγάλης ήττας της Αριστεράς χθες, είναι γιατί δεν είχε κυβερνητική πρόταση»

newsbeast

Related Articles

Back to top button