ΑΠΟΨΕΙΣ

Ένα βήμα την κάθε φορά.

Συνήθως ρωτάμε “πως κάνεις αυτό, πώς κάνεις το άλλο”, γιατί πάντα στην άκρη του μυαλού μας πιστεύουμε πως οι διπλανοί μας έχουν το κόκκαλο της νυχτερίδας πάνω τους.

Κανείς δεν ξυπνάει ένα πρωί με την χρυσή τομή στο χέρι. Κανείς δεν μπορεί να δει πιο πέρα απ’ το δευτερόλεπτο που απλώνεται μπροστά του. Είναι αυτό που λέμε “όταν κάνεις σχέδια ο Θεός γελάει”. Μα πεσ’ μου ειλικρινά, γιατί να γελάσει ο Θεός μαζί σου και ναι οκ, άλλη δουλειά δεν είχε με τα δικά σου σχέδια θα ασχοληθεί.

Χρυσή τομή και κουραφέξαλα. Τίποτα δεν μαθαίνεται, τίποτα δεν χαρίζεται. Θέλει δουλίτσα με τον εαυτό σου ‘μεγάλε’. Σπουδαίο πράγμα να μάθεις να ακούς τον εαυτό σου. Ακόμη πιο σπουδαίο να τον αφήνεις να αποφασίζει καμία φορά χωρίς πολλές σκέψεις.

Τί θα σου κοστίσει; Σίγουρα λιγότερο απ’ όσο μια επίσκεψη στον ψυχολόγο σου κι αυτό μόνο αν είσαι ειλικρινής μαζί του και σίγουρα θα σου αποδώσει πολλά περισσότερα απ’ όσα θεωρείς πως έχουν κερδίσει όλοι αυτοί που κοιτάζεις κι αναρωτιέσαι πώς το καταφέρνουν.

Ξεκίνα αρχικά απ’ τα θέλω σου. Ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του ορίζοντα, οπότε σταμάτα να γαντζώνεσαι πάνω στα λόγια των άλλων. Άκου.. δεν είπε κανείς Άκου και κάνε ότι σου λέω ακριβώς. Κοίτα.. δεν είπε κανείς κοίτα μόνο αυτό που σου δείχνω. Μάθε να κρατάς εκείνα που θα σου φανούν χρήσιμα και όχι εκείνα που θα σε δυσκολέψουν να κάνεις το δικό σου βήμα.

Πράξε.. βάση της δικής σου θεωρίας, εκείνης που σου λέει ο εαυτός σου και που κι αν είναι λάθος θα πεις ‘δεν πειράζει, έπαιξα κι εμαθα’. Ξεκίνα απ’ αυτό.. μάθε από εσένα, για εσένα κι άσε τους διπλανούς σου να πασπαλίζουν με την δική τους χρυσόσκονη τον δικό τους δρόμο.

Να θυμάσαι πως είσαι οι επιλογές σου, μόνο όταν αυτές δεν έχουν στο τσεπάκι τους τις λέξεις “ίσως, αν, αλλά, μα, κι αν”. Μόνο έτσι θα κάνεις τα δικά σου βήματα και μόνο έτσι θα πάψεις να αναρωτιέσαι για τον δικό σου ορίζοντα.

Δεν υπάρχουν όρια στις δικές σου σκέψεις, υπάρχουν όρια στα δικά τους μυαλά. Στο δικό σου μυαλό τα όρια είναι μικρές καθημερινές νοθείες.. ένα βήμα τη φορά και θα τις αφήσεις πίσω σου!

Related Articles

Back to top button