ΑΤΤΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

«Έσπασαν» το ρεκόρ του 2008 οι τιμές στα νεόδμητα ακίνητα στην Αττική

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα νότια προάστια οι τιμές των νέων ακινήτων είναι κατά 30% υψηλότερες σε σχέση με το 2008

Σημαντικά υψηλότερες ακόμη και σε σχέση με το προηγούμενο απόγειο της αγοράς κατοικίας, που είχε καταγραφεί το 2008, είναι οι τιμές πώλησης νεόδμητων κατοικιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής.

Όπως ανέφερε χθες στο πλαίσιο του συνεδρίου Prodexpo, ο επικεφαλής της εταιρείας εκτιμήσεων ακινήτων Solum, Πάνος Χαραλαμπόπουλος, «παρότι στο σύνολο της Αττικής οι τιμές πώλησης νεόδμητων κατοικιών εξακολουθούν να υπολείπονται, έστω οριακά κατά μόλις 2% με 3%, σε σύγκριση με το 2008, σε πολλές περιοχές δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες».

ADVERTISING

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα νότια προάστια οι τιμές των νέων κατασκευών είναι κατά 30% υψηλότερες σε σχέση με το 2008, στο κέντρο της Αθήνας οι αυξήσεις αγγίζουν το 20% και στα βόρεια προάστια παρατηρούνται τιμές που είναι 20% υψηλότερες συγκριτικά με το 2008.

Συνολικά πάντως σε πανελλαδικό επίπεδο οι τιμές των νεόδμητων είναι 7% με 8% χαμηλότερες συγκριτικά με το 2008. Στο τέλος του 2022, οι τιμές στο σύνολο της αγοράς υπολείπονταν κατά 12% σε σχέση με το 2010.

Related Articles

Back to top button