ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ήθος, όραμα, μεθοδικότητα, οργάνωση, σκληρή δουλειά, συνέπεια

Αυτά είναι τα στοιχεία που περιγράφουν με λίγες λέξεις την πολιτική προσωπικότητα του Λάμπρου Μίχου. Μια διαδρομή προσφοράς, στην πόλη και τους ανθρώπους της, μία παρουσία που άλλαξε την Αγία Βαρβάρα.

Την Αγία Βαρβάρα που στερεότυπα είχε καταγραφεί ως περιθωριοποιημένη, υποβαθμισμένη, «ιδιαίτερη» και από το 1995, όταν ο Λάμπρος Μίχος ανέλαβε πρώτη φορά καθήκοντα Δημάρχου, άλλαξε ριζικά.

Μέρα με την ημέρα μεταβαλλόταν σε μία πόλη σύγχρονη, με αξιοζήλευτες υποδομές –με κορυφαία στιγμή την επιτυχημένη, συντονισμένη προσπάθεια που απέφερε την δημιουργία δύο σταθμών metro και πρωτότυπες δομές, όπως η οραματική δημιουργία δομών παροχής καλλιτεχνικής παιδείας, με μονάδες που έχουν καταγράψει πολύ ισχυρό αποτύπωμα στην πολιτιστική ζωή της χώρας. Η Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης «Ιάκωβος Καμπανέλλης»,  το Δημοτικό Ωδείο, η Σχολή Χορού, είναι ζωντανά κύτταρα καλλιτεχνικής  παιδείας, με πολύ ισχυρό αποτύπωμα στα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνον της περιφέρειας, αλλά της χώρας. Είναι οι αιχμές του δόρατος στην υλοποίηση πολιτικής, την οποία πιστεύει ο Λάμπρος Μίχος για τον πολιτισμό: Ουσιαστική και υψηλού επιπέδου παιδεία με μικρό οικονομικό κόστος για να μπορούν όλα τα παιδιά –ακόμη και όσα προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα- να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους.

Ο ευπρεπισμός της πόλης, η συνεχής προσπάθεια για πόλη καθαρή και αύξηση των ανακυκλούμενων απορριμμάτων, ο σεβασμός και η αυξημένη ευαισθησία στην προστασία του περιβάλλοντος, τα μέτρα πρόληψης για την προστασία του βουνού από πυρκαγιές, η ιδιαίτερη φροντίδα για τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και τους οικονομικά αδύναμους δημότες, η συνεχής προσπάθεια των Τεχνικών Υπηρεσιών για την επιδιόρθωση και της παραμικρής ατέλειας είναι τα κυριότερα σημεία της εργώδους προσπάθειας που καταβάλλεται και σήμερα για να επανέλθει η πόλη στην κατάσταση που βρισκόταν το 2009, όταν ανέλαβε καθήκοντα ο διάδοχος του Λάμπρου Μίχου, όταν αυτός εξελέγη βουλευτής.

Ατυχώς, η διάδοχη κατάσταση δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις. Πολλά πράγματα πήγαν πίσω. Ασυντήρητος εξοπλισμός, κτήρια, σχεδόν πλήρης, διάλυση των υπηρεσιών, τεράστιο ταμειακό έλλειμμα ήταν τα επιτεύγματα του διαδόχου του. Αυτά υποχρέωσαν τον Λάμπρο Μίχο να επανέλθη και να θέσει υποψηφιότητα και πάλι το 2019. Και οι πολίτες συγκρίνοντας τον εμπιστεύθηκαν και πάλι. Και πάλι ο Λάμπρος Μίχος δικαίωσε αυτή την εμπιστοσύνη. Με συντονισμένη δράση, μεθοδικότητα, οργάνωση και σκληρή δουλειά, η σημερινή Δημοτική Αρχή κατάφερε να ανασχέσει την παρακμή και να επαναφέρει την πόλη σε τροχιά ανάπτυξης.

Σήμερα, στο «Γιάννης Ρίτσος» θα συναντηθούμε όλοι με τον Δήμαρχό μας! ο Λάμπρος Μίχος παρουσιάζει τον συνδυασμό του, με τον οποίο θα διεκδικήσει για μία κόμη φορά, την ψήφο των πολιτών. Και είναι βέβαιο ότι οι πολίτες θα τον εμπιστευθούν και πάλι. Γιατί η τροχιά προόδου δεν αναστρέφεται. Η Αγία Βαρβάρα έχει επιλέξει και θα είναι Πρώτη για Πάντα!
   

Related Articles

Back to top button