ΑΤΤΙΚΗΔΗΜΟΙΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΟΣΜΟΣΝΕΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αγγελιοφόροι» της κυκλικής οικονομίας τα απορριμματοφόρα στο Βύρωνα

Στο Δήμο Βύρωνα, αποφάσισαν να μετατράψουν τα απορριμματοφόρα σε «αγγελιοφόρους» για την προστασία του περιβάλλοντος και της κυκλικής οικονομίας. Και τα πήγαν καλά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης στις 18 Μαρτίου, ο Δήμος Βύρωνα σκέφτηκε… πράσινα και αποφάσισε να μετατρέψει τα απορριμματοφόρα του σε… φορείς αστικής τέχνης και πομπούς του μηνύματος της ανακύκλωσης!

Έξι Έλληνες καλλιτέχνες της street art και του graffiti, οι Achilles, Yiakou, Noless, RESK και οι Βυρωνιώτες Otom_one και Jimi Norone, φιλοτέχνησαν πέντε οχήματα, το καθένα με διαφορετικό καλλιτεχνικό ύφος και αισθητική, αλλά με κοινό παρονομαστή, την παρότρυνση για ανακύκλωση και την οικολογική ευαισθησία.

Τα «μεταμορφωμένα» απορριμματοφόρα θα τα δείτε να κινούνται στους δρόμους του Βύρωνα! Είναι πολύχρωμα, εντυπωσιακά και υπενθυμίζουν πως η ανακύκλωση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και κανένας δεν μπορεί να μένει αδιάφορος.

Η ανακύκλωση υλικών εκτός του ότι αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία που διαθέτουμε για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, συνιστά βασικό συστατικό της κυκλικής οικονομίας, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση και διατήρηση των φυσικών πόρων, ενισχύοντας ταυτόχρονα πολλούς οικονομικούς κλάδους.

ΠΗΓΗ: in.gr

Related Articles

Back to top button