ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΑΤΤΙΚΗΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΔΗΜΟΙΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΟΣΜΟΣΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αμεση ανάλυση: H χαριστική βολή στο «τέρας»

Η εισβολή Χρυσαυγιτών στον χώρο του δημαρχείου Καλαμαριάς, όπου φιλοξενείτο έκθεση ζωγραφικής καλλιτέχνη από την Βόρεια Μακεδονία θα πρέπει να μας αφυπνίσει ως κοινωνία, με πρώτες τις αρχές.

Η εισβολή Χρυσαυγιτών στον χώρο του δημαρχείου Καλαμαριάς, όπου φιλοξενείτο έκθεση ζωγραφικής καλλιτέχνη από την Βόρεια Μακεδονία θα πρέπει να μας αφυπνίσει ως κοινωνία, με πρώτες τις αρχές.

Νομίσαμε ότι με την φυλάκιση πρωτοκλασάτων στελεχών της ΧΑ για εγκλήματα του ποινικού δικαίου που διέπραξαν, με κορυφαίο την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ξεμπερδέψαμε με το ναζιστικό καρκίνωμα.

Γεγονότα, όπως αυτό της Καλαμαριάς ή οι κομματικές κονταρομαχίες για την συμμετοχή Κασιδιάρη, με τάχα δημοκρατική προβιά, στις εκλογές, ωστόσο, μας διαψεύδουν.

Επιβεβαιώνεται η ρήση του Βιετναμέζου Χο Τσι Μινχ, κατά την οποία «το πτώμα όσο το αφήνεις άταφο, αρχίζει να ελπίζει ότι θα ζήσει».

Η δημοκρατία χαλάρωσε και επέτρεψε στο «πτώμα» της Χρυσής Αυγής να αναρρώσει και να (την) απειλεί και πάλι. Πλην της Βουλής, φιλοδοξεί να επιστρέψει και στο «πεζοδρόμιο», εκεί όπου την περίοδο της «αντισυστημικής» έκρηξης, «δοξάστηκε» καταστρέφοντας, δέρνοντας και σκοτώνοντας.

Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Το θηρίο δεν εξοντώθηκε. Εισαγγελική λειτουργοί (!) με «γραβάτες» εκπροσωπούν «φουσκωτούς» με μαχαίρια και σιδηρογροθιές. Τέτοιους που μπούκαραν στην Καλαμαριά.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος αναρωτήθηκε αν «το κόμμα που βαρύνεται με μια δολοφονία μπορεί να εκπροσωπείται στη Βουλή». Η λογική και η δημοκρατία, λένε όχι.

Κατά τον τέως αντιεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Κανελλόπουλο, η απάντηση είναι καταφατική – δεν τρέχει τίποτα δηλαδή – αφού και ο ίδιος σχεδίαζε να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας!

(Σημ: Τόσα χρόνια η Δικαιοσύνη έκρυβε στα σπλάχνα της και επιβράβευε, αναδεικνύοντας στα ύπατα αξιώματά της, ένα τέκνο της που μισεί το δημοκρατικό πολίτευμα, το οποίο η ίδια εκ του ρόλου της οφείλει να υπερασπίζεται).

Τώρα, οι πολίτες έχουμε την ευκαιρία με την ψήφο μας να δώσουμε την χαριστική βολή στο «τέρας» και βεβαίως η Δικαιοσύνη να προστατεύσει την δημοκρατική ομαλότητα.

Εως την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές, πάντως, δεν είχε διαταχθεί ούτε καν εισαγγελική έρευνα για το «ντου» των Χρυσαυγιτών στην Καλαμαριά.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Related Articles

Back to top button