ΔΗΜΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

Αναγκαία τα σεμινάρια στους σχολικούς τροχονόμους στο Χαϊδάρι

Ο θεσμός του σχολικού τροχονόμου είναι άκρως σημαντικός για τη σχολική κοινότητα, γιατί προσφέρει ασφάλεια στους μαθητές, από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Παρά την ύπαρξη σχολικού τροχονόμου κάτι πρέπει να γίνει ιδιαίτερα στο 2ο δημοτικό, αφού υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος στο σημείο αυτό!

Για να εξηγήσουμε. Καταρχήν ο σχολικός τροχονόμος πρέπει να βρίσκεται σε διατομή του δρόμου που υπάρχει διάβαση. Κατανοητό; Στο σημείο αυτό ο σχολικός τροχονόμος βγαίνει στη διασταύρωση Περραιβού και Καραολή και προσπαθεί να ρυθμίσει κυκλοφορία και στους δυο δρόμους. Δεν περιμένει να μαζευτούν 3-4 παιδιά και γονείς, προκειμένου να σταματήσει τα αυτοκίνητα. Με το που πλησιάζει κάποιο παιδί σταματάει τα οχήματα τελευταία στιγμή. Απαράδεκτη κίνηση και συντρέχει λόγος ατυχήματος. Την ταμπέλα του STOP δεν την πηγαίνουμε πέρα δώθε και την κατεβάζουμε. Την έχουμε συνέχεια ψηλά και δεν είμαστε συνεχώς στο οδόστρωμα.

Για την ασφάλεια όλων πρέπει να γίνει μια λεπτομερής ενημέρωση για την σωστή λειτουργία των σχολικών τροχονόμων.

Περνάνε εκατοντάδες οχήματα κάθε πρωί μπροστά σε σχολεία. Αν δεν διορθωθεί άμεσα η κατάσταση είναι θέμα χρόνου να υπάρξει κάποιο ατύχημα.

dikaiosinisimera.gr

Related Articles

Back to top button