ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βαρβιτσίωτης : Οι σχέσεις μας με την Γαλία είναι δυνατότερες απο ποτέ.

Την δυναμική των ΕλληνοΓαλικών σχέσεων υπογράμμισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσίωτης, στα πλαίσια της συνάντησης του με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών της Γαλλίας Clément Beaune, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα.

Οι ελληνογαλλικές σχέσεις είναι σχέσεις ιστορικές που με συστηματική δουλειά έχουν γίνει σήμερα πιο ισχυρές από ποτέ», τόνισε ο κύριος Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε πως «Η συνεργασία μας επεκτείνεται συνεχώς σε ολοένα και περισσότερα πεδία».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε τον Clément Beaune, πρώην υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, ως σταθερό φίλο της Ελλάδας. Επισήμανε ότι «μαζί εργαστήκαμε στενά τα τελευταία χρόνια στις Βρυξέλλες για μια καλύτερη Ευρώπη, σύμφωνα με τον Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στα Συμβούλια Γενικών Υποθέσεων δώσαμε μάχες απέναντι σε όλες τις κρίσεις που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, την πανδημία, την ενέργεια, την οικονομία. Συνεργαστήκαμε επίσης εξαιρετικά στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και όταν η Γαλλία βρέθηκε στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι παραμένει σε συντονισμό με τον πρώην ομόλογό του από όποια θέση κι αν υπηρετούν, προκειμένου να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών. Ακόμα τον ευχαρίστησε θερμά για τις ευχές του ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Related Articles

Back to top button