ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Βιβλιοπρόταση : “Όσα χρόνια κι αν περάσουν”

“Όσα χρόνια κι αν περάσουν”, της συγγραφέως Άνδρεα Αρβανιτίδου, εκδ. Διάνοια.

Είχα την τιμή να πάρω στα χέρια μου το δεύτερο βιβλίο της Άνδρεας Αρβανιτίδου που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες και μπορώ να πω πως με εξέπληξε.

Ένα δυνατό μυθιστόρημα “αισθηματικό – δράμα”, με εικόνες που σε γεμίζουν συναισθήματα. Τίποτα λιγότερο απ’ την πένα της συγγραφέως, για όσους έχουν ταξιδέψει με την πρώτη της συγγραφική παρουσία ( Λόγια ψυχής, ποιητική συλλογή, εκδ. Πηγή).

Άραγε πόσα ΑΝ υπάρχουν στην ζωή του καθένα μας; Θα αφήσουμε τα απωθημένα να ορίζουν την ζωή μας ή θα βουτήξουμε στα θέλω μας και θα ζήσουμε αυτό που μας αξίζει, τολμώντας να δώσουμε σε εμάς αυτό το ” Όλα ή τίποτα”.

Μια ιστορία αγάπης, ενός παιδικού έρωτα ανάμεσα στην Άννα και τον Νίκο. Η Άννα δεν μπορεί να ξεχάσει και ο Νίκος είναι δειλός για να παραδεχτεί αυτό που νιώθει και η ζωή τους απομακρύνει. Αυτό το ΑΝ θα το αφήσουν μέσα τους σαν αγκάθι ή θα παλέψουν να το καταρρίψουν; Πόσα πρέπει να θυσιάσει η ψυχή για να ζήσει τα θέλω και το μεγάλο όνειρο; Ερωτήματα που θα απαντηθούν σίγουρα, αγκαλιά με κούτες από χαρτομάντιλα.

Απόσπασμα οπισθόφυλλο: Ο έρωτας και η αγάπη είναι δύο έννοιες απόλυτα συνδεδεμένες, μα παράλληλα τόσο διαφορετικές. Η Άννα μια γυναίκα που δεν ξέχασε τον πρώτο της έρωτα, τη στοίχειωνε πολλά χρόνια. Ένας πλατωνικός και ανεκπλήρωτος έρωτας για τον Νίκο, δεν την αφήνει να πάει τη ζωή της παρακάτω. Κάθε βράδυ ερχόταν στα όνειρα της, της θύμιζε την παρουσία του. Χάθηκαν στα χρόνια, από την καρδιά της όμως δεν έφυγε ούτε λεπτό. Μπορεί, τελικά να ανατραπεί το παρόν από κάτι τόσο αναπάντεχο και τραγικό ταυτόχρονα; Κάτι που κανένας ανθρώπινος νους δεν το χωράει; Πόσες θυσίες πρέπει να αντέξει μια ψυχή για να ζήσει το όνειρο; Γίνεται να βρεις την ευτυχία χωρίς να περάσεις μέσα από τον πόνο;

Must read:⭐⭐⭐⭐

Related Articles

Back to top button