ΑΤΤΙΚΗΔΗΜΟΙΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Βυθίστηκε φορτηγίδα στη Δραπετσώνα – Καλά στην υγεία τους οι επιβαίνοντες

Κατά τη διαδικασία φόρτωσης εμπορευματοκιβωτίου έσπασαν τα συρματόσχοινα κρέμασης, με αποτέλεσμα την απότομη πτώση του στο αμπάρι της φορτηγίδας και εν συνεχεία τη βύθισή της.

Καλά στην υγεία τους είναι οι δύο επιβαίνοντες φορτηγίδας – λάντζας που βυθίστηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή του Νέου Μόλου Δραπετσώνας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, κατά τη διαδικασία φόρτωσης εμπορευματοκιβωτίου έσπασαν τα συρματόσχοινα κρέμασης, με αποτέλεσμα την απότομη πτώση του στο αμπάρι της φορτηγίδας και εν συνεχεία τη βύθισή της.

Οι δύο επιβαίνοντες του σκάφους έπεσαν στη θάλασσα και κατόρθωσαν να βγουν από αυτήν με ίδιες δυνάμεις.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ανατέθηκε σε ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρεία η διαδικασία περισυλλογής των επιπλεόντων αντικειμένων καθώς και η πόντιση πλωτού φράγματος προς αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου, ο ναύτης – χειριστής του γερανού του πλοίου καθώς και ο ιδιοκτήτης εταιρείας του εμπορευματοκιβωτίου, για πρόκληση ναυαγίου και αμέλεια.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Related Articles

Back to top button