ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Βόρεια Κορέα : Αποτυχημένη η προσπάθεια εκτόξευσης κατασκοπευτικού δορυφόρου. Σφοδρές οι αντιδράσεις ΗΠΑ και Νότιας Κορέας.

Σε αποτυχία κατάληξε η προσπάθεια εκτόξευσης ενός κατασκοπευτικού δορυφόρου απο την Βόρεια Κορέα, λόγω τεχνικής βλάβης στον πύραυλο.

Όπως μεταφέρει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρα, ο δορυφόρος έπεσε στην θάλασσα, λόγω προβλήματος στον κινητήρα του νέου πυραύλου εκτόξευση  Cheollima-1.

Η σημερινή προσπάθεια αποτελεί την 6 απο το 2016 αποτυχία της Βόρειας Κορέας.

Σε επαγρύπνηση η Νότια Κορέα

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότια Κορέας παρακολούθησαν την εκτόξευση και την κατάληξη της. Στην πρωτέυουσα της χώρας Σεούλ εκδόθηκε λανθασμένα συναγερμός πο οδήγησε σε πανικό αλλά σύντομα τα πράγματα ηρέμησα.

Στρατιωτικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας ,κινητοποιήθηκαν αμέσως μετα την συντριβή του πυραύλου στην θάλασσα, προκειμένου να περισυνελλέξουν τα συντρίμια του πυραύλου προκειμένου να μάθπυν περισότερα στοιχεία.

«Περί τις 08:05, στρατιωτικοί μας εντόπισαν αντικείμενο που υποθέτουν ότι αποτελούσε μέρος του ‘οχήματος διαστημικής εκτόξευσης’ (…) της Βόρειας Κορέας σε ύδατα 200 χιλιόμετρα δυτικά της νήσου Ότσονγκ» και βρίσκονται στη διαδικασία «ανάκτησής του», ανέφερε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στη Σεούλ.

Σφοδρή καταδίκη εκ μέρους των ΗΠΑ

Την νέα εκτόξευση καταδίκασε το Αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών, μιλώντας για επικύνδηνη κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «καταδικάζει σθεναρά» την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου με σκοπό να τεθεί σε τροχιά στρατιωτικός δορυφόρος από τη Βόρεια Κορέα, που «αυξάνει τις εντάσεις» στην περιοχή, τόνισε ο Λευκός Οίκος σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η κίνηση «εγείρει κίνδυνο αποσταθεροποίησης της κατάστασης ασφαλείας στην περιφέρεια και πέραν αυτής», σημείωσε ο Άνταμ Χοτζ, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της προεδρίας, στο κείμενο.

Ταυτόχρονα έγινε αναφορά στις στρατιωτικές προεκτάσεις τις εκτόξευσης, υπογραμμίζοντας οτι αποτελεί μια επέκταση του προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων της χώρας και όχι μια αμιγώς πολιτική προσπάθεια

Related Articles

Back to top button