ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

Γ. Οικονόμου για Market Pass: Ανοίγει αύριο 21/2 η πλατφόρμα για συγκεκριμένα ΑΦΜ

Στο άνοιγμα της πλατφόρμας για το Market Pass αναφέρθηκε στην αρχή της ενημέρωσής του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Όπως είπε, η πλατφόρμα ανοίγει αύριο το απόγευμα για συγκεκριμένα ΑΦΜ και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία έως την Τετάρτη.

Επανέλαβε ότι δικαιούχοι είναι περίπου το 85% των ελληνικών νοικοκυριών και συγκεκριμένα οι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται επίσης οι μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 24.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

“Η ενίσχυση του Market Pass ανέρχεται στο 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους σε καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων” ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Συνεχίζοντας με το «καλάθι του νοικοκυριού» είπε ότι από την επόμενη Τετάρτη αυξάνονται τα προϊόντα, ενώ ανοίγει και το «σαρακοστιανό καλάθι».

Εξάλλου, τόνισε ότι λαμβάνονται μέτρα κατά της αισχροκέρδειας, ενώ διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης δεν σταματά και ότι κανείς δεν θα μείνει αβοήθητος όσο επιμένει η κρίση.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην ψηφιακή κάρτα εργασίας αλλά και στην ΚΥΑ για τους καλλιτέχνες, με την οποία, όπως είπε, λύνεται μια αδικία.

Σε ερώτηση για την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στην Ελλάδα και την Τουρκία, ο κ. Οικονόμου σχολίασε ότι η σχέση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ βρίσκεται πολλά κεφάλαια μπροστά σε σχέση με αυτήν που επιδιώκει να δομήσει η Τουρκία, ενώ σημείωσε ότι οι διπλωματικές σχέσεις δεν ορίζονται από το πώς δομούνται οι διμερείς σχέσεις άλλων

ertnews.gr

Related Articles

Back to top button