ΑΤΤΙΚΗΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΔΗΜΟΙΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΝΕΑΥΓΕΙΑ

Δήμος Βύρωνα: «Γιάννης Χ = xenos»: Διαδραστική θεατρική παράσταση για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό

Mε επιτυχία παρουσιάστηκε η διαδραστική θεατρική παράσταση «Γιάννης Χ= xenos» από το Κέντρο Λαϊκών Σπουδών- Τόπος Αλλού, στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Βύρωνα για τον σχολικό εκφοβισμό και την ενδοσχολική Βία.
Η παράσταση που έγινε στον Δημοτικό κινηματογράφο “Νέα Ελβετία” την Τετάρτη 8 Μαρτίου και απευθυνόταν στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου των σχολείων του Βύρωνα, αποτελεί μια προσέγγιση του πολυπαραγοντικού κοινωνικού φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού (Bullying) και της βίας, εν γένει ανάμεσα στους εφήβους, μέσα από τη διάδραση καλλιτεχνών και θεατών φέρνοντας στο φως τα αίτια και τα χαρακτηριστικά των συμπεριφορών του «θύματος» και του «θύτη.
Η παράσταση εξελίσσεται με δράση και αφήγηση μέσα από τους ρόλους των ηθοποιών αλλά και προβολές για να οδηγηθεί στο τέλος της, που είναι αναπάντεχο και αισιόδοξο.
Μετά την παράσταση ακολούθησε συζήτηση όπου μεγάλη σημασία δόθηκε στη γνώμη των μαθητών που ακούστηκαν και προκάλεσαν περαιτέρω συζήτηση.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, τα σχόλια από μαθητές και εκπαιδευτικούς, τόσο για το περιεχόμενο, όσο και για το συντονισμό και τη μεθοδολογία της δράσης, ήταν εξαιρετικά θετικά.

Related Articles

Back to top button