ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Έλλειψη συναισθήματος μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας – Δεν έχω δει ξανά τέτοια αντίδραση»

Για «έλλειψη συναισθήματος» και «περίεργη συμπεριφορά» της Ρούλας Πισπιρίγκου έκανε λόγο καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου νοσηλεύτρια της ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Ρίο όπου νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα μετά την ανακοπή που υπέστη.

«Δεν έχω δει ξανά τέτοια αντίδραση» ανέφερε χαρακτηριστικά η Πηνελόπη Φιφή η οποία δέχτηκε τα «πυρά» της υπεράσπισης η οποία αμφισβήτησε την αξιοπιστία της.

Η νοσηλεύτρια, η οποία βρέθηκε στο πλευρό του παιδιού κατά τη διάρκεια της πολύμηνης νοσηλείας του, περιέγραψε την κρίσιμη στιγμή της αποσωλήνωσης και την αντίδραση της κατηγορούμενης η οποία, όπως είπε, της έκανε εντύπωση. «Είδα μια περίεργη συμπεριφορά της μητέρας. Σε αυτό το στάδιο βάζουμε τους γονείς μέσα να δουν το παιδί τους. Είναι σημαντικό να νιώσει ασφάλεια το παιδί και θέλουμε να δούμε και τις αντιδράσεις του παιδιού. Αν αντιλαμβάνεται, αν απαντά στα ερεθίσματα» ανέφερε η μάρτυρας η οποία ανασύροντας στη μνήμη της τη στιγμή είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου «ήταν αναστατωμένη και «εμφανώς αγχωμένη». «Δηλαδή σε αυτή τη φάση περιμένουμε να δούμε τη χαρά. Είναι μια νίκη να αναπνέει το παιδί μόνο του. Δεν είδαμε κάτι τέτοιο. Η μητέρα δεν εστίαζε στο παιδί. Κοιτούσε τις αντιδράσεις τις δικές μας. Μετά πλησίασε λίγο και της μίλησε, αλλά όχι αυτό που θα περίμενα» κατέθεσε η κ. Φιφή, με την πρόεδρο να την ρωτά αν υπήρχε πιθανότητα η αντίδραση της να σχετίζεται με την αγωνία της για την έκβαση της αποσωλήνωσης.

«Δεν ήταν αυτή η αγωνία. Δεν εστίαζε στο παιδί. Δεν κοίταζε το παιδί της» επέμεινε η νοσηλεύτρια με την πρόεδρο να επανέρχεται ρωτώντας: «Μήπως φοβόταν;»

«Μπορεί να υπάρχει φόβος, αλλά ρωτάνε. Λένε «μπορώ να το ακουμπήσω;». Εδώ της είπαμε εμείς να κάνει πράγματα. Περισσότερο μιλούσε ο πατέρας. Η μητέρα ψέλλισε ένα «Τζωρτζίνα μου». Εμένα μου έκανε φοβερά μεγάλη εντύπωση» απάντησε η μάρτυρας η οποία συμπλήρωσε πως ενημέρωσε και τον διευθυντή εντατικολόγο κ. Ηλιάδη.

Η νοσηλεύτρια επέμεινε πως δεν έχει ξαναδεί αντίδραση σαν της κατηγορουμένης από γονείς που τα παιδιά τους νοσηλεύονται στην εντατική.

«Η μητέρα κοίταζε εμένα, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς. Ο γονιός κοιτάζει το παιδί του, του μιλάει. Δεν έχω δει ξανά τέτοια αντίδραση» είπε και εξήγησε πως ήταν εκείνη που εκπαίδευσε τη Ρούλα Πισπιρίγκου «να δίνει τα φάρμακα και το πολτοποιημένο φαγητό» στην 8χρονη. «Υπήρχαν φορές που ενώ έπρεπε να δώσει τα μεσημεριανά φάρμακα μου έλεγε ότι πρέπει να φύγει και να το κάνω εγώ. Ήταν αρκετές φορές. Στο επισκεπτήριο ήταν τυπική και διεκπεραιωτική. Έλειπε το συναίσθημα» ανέφερε χαρακτηριστικά και εντόπισε τις διαφορές σε σχέση με τον πατέρα του παιδιού Μάνο Δασκαλάκη.

«Όταν ερχόταν ο μπαμπάς της της τραγουδούσε, της μιλούσε, της έκανε μασάζ στα ποδαράκια. Η μητέρα ήταν με ένα κινητό στο χέρι, πιο αποστασιοποιημένη» είπε και συμπλήρωσε πως το παιδί είχε «κάποιου είδους αντίληψη» καθώς «ξεκαρδιζόταν στα αστεία».

Η μάρτυρας, η οποία δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων από την υπεράσπιση, επανέλαβε πως η ίδια ένιωσε «ανεξήγητο άγχος και αγωνία της μητέρας που δεν εστίαζε στο παιδί της». «Κοιτούσε τις αντιδράσεις των γιατρών και των νοσηλευτών. Στη φάση της αποσωλήνωσης ο γονιός είναι χαρούμενος, είναι σημαντικό βήμα. Ήταν κάτι πρωτοφανές, μου έκανε εντύπωση» είπε με τον Αλέξη Κούγια να σχολιάζει: «Τι να κάνει; Να περιμένει το 25ο θαύμα κατά τα γραφάς;! Αφού ήξερε από τη μαγνητική ότι το παιδί δε θα κουνάει πόδια και χέρια, ότι δε θα έχει νου!».

Η νοσηλεύτρια κλήθηκε να εξηγήσει με ποιο κριτήριο επελέγησαν οι πέντε, από τις συνολικά 12 νοσηλεύτριες που εργάζονται στη μονάδα, για να καταθέσουν.

Αλέξης Κούγιας: Ποιος επέλεξε εσάς τις πέντε να καταθέσετε; Που έρχεστε να πείτε ότι η κατηγορούμενη ήταν ήρεμη. Οι άλλες 7 πως ξέρουμε τι λένε;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω αυτό. Εμένα μου ήρθε κλήση.

Αλέξης Κούγιας: Είχατε συζητήσει με τις συναδέλφους σας πριν πάτε στην ανακρίτρια;

Μάρτυρας: Όχι.

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση η μάρτυρας αρνήθηκε πως γνώριζε ότι υπήρχε συγγενική σχέση συναδέλφου της με τον Μάνο Δασκαλάκη.

«Γνωρίζω πως δεν έχει. Την πρώτη ημέρα που είχαν γνωριστεί είχαν πει ότι είναι «ξάδελφη του ξαδέλφου» του.

NEWSBEAST

Related Articles

Back to top button