ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

ΔΥΠΑ: Παράταση για την επιχορήγηση 14.800 ευρώ σε περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες

Έως τις 20 Μαρτίου παρατάθηκε η προθεσμία αιτήσεων για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών νέων https://www.cnn.gr/tag/eleytheroi-epaggelmaties Ρομά και επιχορήγηση 14.800 ευρώ στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. Αττικής.

Συγκεκριμένα, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 20 έως 44 ετών, που ανήκουν σε περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες όπως οι Ρομά» στην Περιφέρεια Αττικής, παρατάθηκε μέχρι την 20η Μαρτίου 2023 και ώρα 15:00.

Ο στόχος της δράσης που έχει διάρκεια 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 101 εγγεγραμμένων άνεργων Ρομά στο μητρώο της ΔΥΠΑ, ηλικίας 20 έως 44 ετών, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής:

1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ

2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη

3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη

Η αίτηση χρηματοδότησης και η πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου θα πρέπει να υποβληθεί μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (κλικ εδώ).

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 -2020».

cnn.gr

Related Articles

Back to top button