ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τα νέα προβλήματα στην τράπεζα θεμάτων. Σε τί οφείλεται το πρόβλημα.

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν τα συνεχόμενα προβλήματα με την τράπεζα θεμάτων, στις ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε την παραγγελία του στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριανο, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα.

Σύμφωνα με την εντολή, για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Κυβερνοεπίθεση απο αγνώστους η αιτία της κατάρευσης.

Θύμα κυβερνοεπίθεσης απο αγνώστους έπεσε και σήμερα το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα με την τράπεζα θυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κακόβουλη επίθεση έχει απομονωθεί ήδη, ωστόσο η πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων γίνεται με αρκετές καθυστερήσεις σε διάφορα σημεία της επικράτειας.

Σημειώνεται, ότι σήμερα είναι προγραμματισμένο να δώσουν εξετάσεις οι μαθητές της Γ’ λυκείου των ΓΕΛ που δεν ολοκλήρωσαν χθες τις εξετάσεις τους, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που προκάλεσε η χθεσινή κυβερνοεπίθεση, με στόχο την Τράπεζα Θεμάτων.

Related Articles

Back to top button