ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 : Η ¨Εθνική Δημιουργία” του Τζήμερου και του Κρανιδίωτη διαλύεται λόγω χαμηλού ποσοστού.

Δέν ευδοκίμησε τελικά ο συνδυασμός “Εθνική Δημιουργία ” του Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδίωτη στις εκλογές, πέρνοντας ένα ποσοστό γύρω στο 0.8%.

Η «Εθνική Δημιουργία» είναι ένας συντηρητικός – φιλελεύθερος εκλογικός συνασπισμός που ιδρύθηκε τον Μάιο. Πρόεδρος της Εθνικής Δημιουργίας είναι ο Θάνος Τζήμερος και αντιπρόεδρος ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Επί της ουσίας αποτελεί συνένωση των κομμάτων «Δημιουργία ξανά!» και «Νέα Δεξιά» που έχουν δημιουργήσει αντίστοιχα τα δύο παραπάνω πρόσωπα.

Σύμφωνα με τον ίδιον τον συνασπισμό, πρόκειται για μια συμμαχία «φιλελεύθερων, πατριωτών και μεταρρυθμιστών», υποστηρίζοντας την ελεύθερη οικονομία και την αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής.

Η ανάρτηση του Θάνου Τζήμερου

Σε ανάρτησή του ο Θάνος Τζήμερος ανέφερε σε ανάρτησή του:

«Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας. Πριν από λίγο υπέβαλα την παραίτησή μου από πρόεδρος της Δημιουργίας ξανά.

Ο πολιτικός μου κύκλος κλείνει εδώ. Ευχαριστώ τους φίλους και συνεργάτες, τους εμπνευσμένους εθελοντές που έδωσαν έναν τίμιο αγώνα κόντρα στον λαϊκισμό και την πελατειακή λογική. Θα κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια χωρίς να ντρεπόμαστε. Είμαστε όμως λίγοι.

Τη χώρα, από το 1981, την κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ. Πράσινο, κόκκινο και μπλε. Φορολογώντας ό,τι παράγει, για να μοιράζει επιδόματα σε δήθεν ευάλωτους, εξαγοράζοντας την ψήφο τους. Μέχρι όλη η χώρα να γίνει ευάλωτη. Να είστε καλά. Καλή τύχη».

Related Articles

Back to top button