ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 : Ο Πιερρακάκης ψήφισε μέ gov.gr ταυτότητα

Επιδεικνύοντας την ταυτότητα του ψηφιακά μέσω του gov.gr άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Σήμερα ψηφίζουμε για την Ελλάδα της προόδου, της προκοπής και της αισιοδοξίας», είναι το μήνυμα που έστειλε μέσω Twitter.

Αναγνώριση και μέσω Wallet

H αναγνώριση των εκλογέων μπορεί να γίνει και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας που είναι προσβάσιμη μέσω της κυβερνητικής πύλης https://wallet.gov.gr.

Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, ή στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, ψηφίζουν με βάση τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους στην περιφέρεια όπου υπηρετούν. Η αναγνώριση των στρατιωτικών και όσων υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας γίνεται με βάση τις στρατιωτικές ή υπηρεσιακές τους ταυτότητες. Όσοι ένστολοι ψηφίσουν στον δήμο που είναι εγγεγραμμένοι, οφείλουν να προσκομίσουν στην εφορευτική επιτροπή βεβαίωση της υπηρεσίας τους ή της μονάδας τους ότι δεν έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Related Articles

Back to top button