ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Τι αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι του ντιμπέιτ – Η επιστολή που έστειλαν στη Διακομματική Επιτροπή

Οι έξι δημοσιογράφοι οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο ντιμπέιτ της ερχόμενης Πέμπτης (10/05) και θα απευθύνουν ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει των εκλογών, πραγματοποίησαν σήμερα την πρώτη τους συνάντηση προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες. Η συνάντηση των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας έγινε στο Ραδιομεγάρο της ΕΡΤ και συγκεκριμένα στο γραφείο του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης Φώτη Καφαράκη.

Στη συνάντηση μετείχαν ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και συντονιστής της τηλεμαχίας Γιώργος Κουβαράς και οι δημοσιογράφοι –με αλφαβητική σειρά– Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN), Ράνια Τζίμα (MEGA).

Στη συνάντηση αποφασίστηκε ομόφωνα να αποσταλεί σήμερα, Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, επιστολή προς τη Διακομματική Επιτροπή, στην οποία οι δημοσιογράφοι προτείνουν να αντικατασταθεί η τελευταία ενότητα, που περιλαμβάνει απευθείας τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών, με ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων.

Μετά το τέλος της συνάντησης οι έξι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στο newsroom, στο control των ειδήσεων και βεβαίως στο ΕΡΤNEWS Studio, το οποίο ήδη διαμορφώνεται κατάλληλα για το debate που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, στις 21:00.

Η επιστολή που εστάλη στα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής
«Οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουμε στο Debate συμφωνήσαμε και προτείνουμε να αντικατασταθεί η τελευταία ενότητα που περιλαμβάνει απευθείας τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών στην κάμερα, με ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων όπως είθισται να συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα και στους έξι δημοσιογράφους να υποβάλλουν ερωτήσεις σε όλους τους αρχηγούς.

Παρακαλούμε επίσης να μας ενημερώσετε για τη σειρά την οποία θα απαντούν οι πολιτικοί αρχηγοί ανά θεματική ενότητα» αναφέρει η επιστολή χαρακτηριστικά.

NEWSBEAST

Related Articles

Back to top button