ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑ

Ελλάκτωρ: Αύξησε το ποσοστό συμμετοχής στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου – Τι σηματοδοτεί η επένδυση 16,6 εκατ.

Σε μια στρατηγικής σημασίας κίνηση προχώρησε η Άκτωρ Παραχωρήσεις, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ, καθώς αύξησε τη συμμετοχή της στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Η συμφωνία για την απόκτηση μετοχών των εταιρειών Γέφυρα Α.Ε. και Γέφυρα Λειτουργία Α.Ε. συνολικής αξίας €16,6 εκατ. υπογράφηκε μεταξύ της εταιρείας Άκτωρ Παραχωρήσεις του ομίλου Ελλάκτωρ και της Αβαξ ΑΕ.

Ειδικότερα, η συμφωνία προβλέπει τη μεταβίβαση των ποσοστών 5,69% της Γέφυρα Α.Ε. και 6,35% της Γέφυρα Λειτουργία Α.Ε. από την Αβαξ Α.Ε. στην Ακτωρ Παραχωρήσεις, η συμμετοχή της οποίας ανέρχεται πλέον σε 27,71% και 29,48% αντίστοιχα.

Η σημασία της συμφωνίας
Με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ελλάκτωρ κ. Ε. Μπουλούτας δήλωσε ότι: «Στρατηγικός στόχος του ομίλου, αξιοποιώντας τη σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία του, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση του χαρτοφυλακίου του σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του, επενδύοντας σε έργα προστιθέμενης οικονομικής, κοινωνικής αλλά και περιβαλλοντικής αξίας δημιουργώντας παράλληλα συνέργειες με τους υπόλοιπους κλάδους του ομίλου. Διαθέτοντας πλειοψηφική συμμετοχή στους αυτοκινητόδρομους της Αττικής Οδού και του Μορέα αλλά και διατηρώντας σημαντικά ποσοστά στους αυτοκινητοδρόμους Ολυμπία Οδός και Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, η αύξηση συμμετοχής του στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου ενδυναμώνει το αποτύπωμα του Κλάδου Παραχωρήσεων του Ομίλου στα μεγάλα έργα παραχώρησης της χώρας.»

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η ενίσχυση συμμετοχής στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου πιστοποιεί την επιχειρησιακή στρατηγική ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου της Ακτωρ Παραχωρήσεις σε μεγάλα έργα της Περιφέρειας. Όπως τονίζει, στόχος είναι η ουσιαστική συμβολή στην αναβάθμιση των οδικών αξόνων και υποδομών, η προώθηση και διασφάλιση της ποιότητας διασύνδεσης της χώρας και της ανάπτυξης του περιφερειακού ιστού καθώς και η βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών.

πηγή: www.newsit.gr

Related Articles

Back to top button