ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιχείρηση «μπουλντόζα» από την ΑΑΔΕ σε τρεις κατασκευαστικές – Εικονικά τιμολόγια και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων

Η επιχείρηση της ΑΑΔΕ, έχει λάβει την κωδική ονομασία «μπουλντόζα», για ευνόητους λόγους, ενώ σύμφωνα με στελέχη των ελεγκτικών υπηρεσιών, στην έρευνα αξιοποιούνται στοιχεία από τον αλγόριθμο του ειδικού λογισμικού και εντοπίζονται επιχειρήσεις, που παρουσιάζουν ύποπτη φορολογική και συναλλακτική συμπεριφορά.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εντόπισαν και πραγματοποίησαν στοχευμένη έφοδο σε τρεις επιχειρήσεις:

Μετά από έλεγχο σε φυσικό πρόσωπο, υπεύθυνο κατασκευαστικής επιχείρησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για το 2018, εντοπίστηκε αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας, συνολικού ποσού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.
Σε κατασκευαστική εταιρεία, που δραστηριοποιείται στην Αττική, επιβλήθηκε για το τρέχον έτος πρόστιμο 158.000 ευρώ, για μη προσκόμιση των λογιστικών αρχείων, μετά από πρόσκληση του ελέγχου.
Σε επιχείρηση στην Αττική, που κατασκευάζει οικιστικά κτίρια, επιβλήθηκε πρόστιμο για τις χρήσεις 2019-2020 1,15 εκατομμυρίου ευρώ, αφού βρέθηκε να έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.
Και στις τρεις περιπτώσεις ο έλεγχος συνεχίζεται, με τους ελεγκτές να κάνουν φύλλο και φτερό τα στοιχεία των επιχειρήσεων και σε άλλες χρήσεις.â

newsbeast

Related Articles

Back to top button