ΑΤΤΙΚΗΔΗΜΟΙΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΟΣΜΟΣΝΕΑ

ΕΡΓΑΣ: Από τις εποχές «δόξας» του Μπατατούδη, στο «άσφαιρο» σφυρί για το ακίνητο στη Λ. Αθηνών

Οι τέσσερις ιδιοκτησίες της υπό εκκαθάριση τεχνικής εταιρείας που «έλαμψε» επί εποχής Μπατατούδη βγήκαν σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης 2,5 εκατ. ευρώ, αλλά έμειναν στα αζήτητα.

Στα αζήτητα έμειναν οι ιδιοκτησίες της ΕΡΓΑΣ ΑΤΕ σε ακίνητο που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Αθηνών. Συγκεκριμένα οι τέσσερις οριζόντιες ιδιοκτησίες, –όπως είχε αποκαλύψει το newmoney.gr στις 14 Φεβρουαρίου-, είχαν προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί την Τετάρτη 22 του μηνός.

Έτσι και έγινε, αλλά ουδείς ενδιαφερόμενος εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα ο πλειστηριασμός να οδηγηθεί σε ματαίωση ελλείψει πλειοδοτών.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη τεχνική εταιρεία ανήκε κατά το παρελθόν στον Γιώργο Μπατατούδη, επί των ημερών του οποίου έγραψε «σελίδες δόξας»…

Στη συνέχεια, όμως, ακολούθησε την πορεία πτώσης και του ίδιου, με συνέπεια να κατεβάσει ρολά πριν οκτώ περίπου χρόνια και πλέον βρίσκεται υπό εκκαθάριση.

Τι αφορούσε το τετραπλό σφυρί
Στο πλαίσιο αυτό, βγήκαν στο σφυρί οι τέσσερις ιδιοκτησίες της σε ακίνητο στην θέση «Βούθουλας» και συγκεκριμένα επί της διασταύρωσης της Λεωφόρου Αθηνών και της οδού Μητροδώρου, η περιγραφή του οποίου μάλιστα γίνεται με βάση «το από Νοεμβρίου 1981 τοπογραφικό διάγραμμα του Πολιτικού Μηχανικού Γεωργίου Κ. Μπατατούδη»…

Επισπεύδουσα ήταν η Τράπεζα Πειραιώς και η κατάσχεση έγινε για 500.000 ευρώ, πλέον των τόκων και εξόδων εκτελέσεως, ποσό που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου «με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος της υπέρ ης η εκτέλεση, για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού, με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό».

Πρόκειται ειδικότερα για:

1) Αίθουσα του πρώτου ορόφου, που αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, μετά δύο συγκροτημάτων W.C., και έχει επιφάνεια 421 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί σε 284.175 ευρώ.

2) Αίθουσα του πρώτου ορόφου, που αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, μετά τριών συγκροτημάτων, w.c., και έχει επιφάνεια 1.228 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί σε 752.764 ευρώ.

3) Αίθουσα του τρίτου ορόφου, που αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο μετά τριών συγκροτημάτων W.C.και έχει επιφάνεια 1.228 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί σε 792.060 ευρώ.

4) Κατάστημα του ισογείου, που αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, με πατάρι, έχει επιφάνεια 574 τ.μ. και είσοδο από την οδό Μητροδώρου. Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί σε 665.266 ευρώ.
Έτσι, η συνολική τιμή εκκίνησης έφτανε στα 2.494.265 ευρώ.

Η «σφραγισμένη καγκελόπορτα»

Σύμφωνα με την έκθεση, κατά την επιτόπια αυτοψία την ημέρα επιβολής της αναγκαστικής κατάσχεσης διαπιστώθηκε ότι τα ακίνητα βρίσκονται σε κτήριο πλήρως περατωμένο και κατοικήσιμο που βρίσκεται επί της συμβολής της Λεωφόρου Αθηνών στην οποία φέρει τον αριθμό 86 με την οδό Μητροδώρου στην οποία φέρει τον αριθμό 24.

Η πρόσβαση στις ιδιοκτησίες γίνεται διαμέσου της εισόδου της οικοδομής από την οδό Μητροδώρου 24 «η οποία ήταν σφραγισμένη με σιδερένια καγκελόπορτα που δεν επέτρεπε την είσοδο για την πληρέστερη περιγραφή των εσωτερικών χώρων των ακινήτων και της κατάστασης τους», όπως αναφέρεται. Κατά την έκθεση, «εξωτερικά, υπάρχουν σημάδια φθοράς και εγκατάλειψης τόσο στο κτήριο όσο και στην είσοδο της οδού Μητροδώρου στην οποία υπήρχαν πολλά πεταμένα αντικείμενα, ξύλα, χαρτιά και χώματα».

Οι παραπάνω ιδιοκτησίες αποκτήθηκαν από την ΕΡΓΑΣ την περίοδο 1982-1988, ενώ φέρουν αρκετές προσημειώσεις από το 1998 και μετά. Τώρα αναμένεται ότι θα προσδιοριστεί νέος πλειστηριασμός για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες ο πρώην βασικός μέτοχος της εταιρείας Γιώργος Μπατατούδης συνελήφθη στην Καλλιθέα για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, της φορολογικής νομοθεσίας και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, αλλά μετά από κάποιες ώρες αφέθηκε ελεύθερος.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Related Articles

Back to top button