ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Εφυγε απο την ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής, σε ηλικία 89 ετών.

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε απο την ζωή, το πρωί της Δευτέρας 15/5 ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Μικρούτσικο και όσα ανέφερε στην εκπομπή του Alpha «Super Κατερίνα» o Γιάννης Βογιατζής ήταν ένας χιουμορίστας υπερταλαντούλοχος άνθρωπος. «Είχε την εικόνα του αιώνιου έφηβου όχι στα λόγια στην πράξη» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στον τραγουδιστή.

Η ζωη και η καρίερα του Γιάννη Βογιατζή

Ο Γιάννης Βογιατζής (20 Δεκεμβρίου 1934) ήταν Έλληνας τραγουδιστής που δραστηριοποιήθηκε ως καλλιτέχνης σε όλους τους χώρους όπου λειτουργούσε το τραγούδι, στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στο ραδιόφωνο.

Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου.

Υπήρξε ένα από τα αστέρια της δεκαετίας του 1960. Ήταν φίλαθλος του Παναθηναϊκού και είχε τραγουδήσει και τον ύμνο της ομάδας.

Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων. Το 1970, πριν την εμφάνιση στο Φεστιβάλ, έκανε εγχείρηση για πολύποδες και μετά από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι.

Από το 1978 συνέχισε και πάλι να τραγουδά.

Έπειτα από 25 χρόνια πολιτικού γάμου, παντρεύτηκε το 2007 τη γυναίκα του και με θρησκευτικό γάμο.

Ήταν πρώτος εξάδελφος του ηθοποιού Γιάννη Βογιατζή.

Related Articles

Back to top button