ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια – Νέα Αρτάκη: Η 72η επέτειος Παναγιοφάνειας

η Δευτέρα της Διακαινησίμου Εβδόμάδος, 17 Απριλίου 2023, πανηγύρισε, την γενέθλιο ημέρα του, το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης.

Την θαυμαστή εμφάνιση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην περιοχή εγκαταστάσεως των προσφύγων της Αρτάκης της Κυζίκου, η οποία στον συναξαριστή της ημέρας καταγράφετε ως εξής:

«Την ημέραν του Αγίου Πάσχα, 29ην Απριλίου του σωτηρίου έτους 1951 οκτώ κοράσια εκ της Νέας Αρτάκης ορμώμενα, πλησίον του αιγιαλού παίζοντα και ψάλλοντα αναστασίμους ύμνους, είδον, ω του παραδόξου θαύματος, την Κυρίαν Θεοτόκον μελανειμονούσαν ούσαν γονυπετούσαν και δεομένην εν μέσῳ θάμβους εξ αΰλου φωτός. Έντρομα έσπευσαν αναγγείλαι την ξένην αυτὴν εμφάνειαν της Θεοτόκου τοις αυτών γονευσι, τοις είτα συν παντί των Αρτακηνών δήμω δομήσασι περικαλλὲς τέμενος τη Φανερωμένη Θεοτόκω, εν τω τόπω της Παναγιοφανείας και εις τιμήν της Φανερωμένης Θεοτόκου, της πολιούχου και εφόρου της Παλαιάς Αρτάκης εν τη Κυζικική χερσονήσω της Προποντίδος. Ο ναός ούτος εδείχθη χάριτι θεία φρέαρ ακεσώδυνον και πηγή θαυμάτων αείρρυτος».

ΠΗΓΗ: newsbomb

Related Articles

Back to top button