ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η ώρα του εισαγγελέα έφτασε στη δίκη για το θάνατο του ακτιβιστή και καλλιτέχνη Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου.

Η ώρα του εισαγγελέα έφτασε στη δίκη για το θάνατο του ακτιβιστή και καλλιτέχνη Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου.

Ο Ζακ είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου έξω από κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια, τον Σεπτέμβριο του 2018.

Κατά την έναρξη της σημερινής 16ης συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έχει προγραμματιστεί να απολογηθεί ο τελευταίος, 6ος κατά σειρά, κατηγορούμενος και αμέσως μετά αναμένεται ο εισαγγελέας της έδρας, Σωτήρης Μπουγιούκος να προτείνει επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων.

Ποιοι κατηγορούνται για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Στο εδώλιο κάθονται ο κοσμηματοπώλης στο κατάστημα του οποίου είχε βρεθεί υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το θύμα, ένας μεσίτης της περιοχής και τέσσερις αστυνομικοί που έχουν καταγραφεί να χτυπούν άγρια τον Ζαχαρία Κωστόπουλο. Όλοι τους αντιμετωπίζουν την κατηγορία της πρόκλησης θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Ο εισαγγελικός λειτουργός αξιολογώντας το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που προέκυψε κατά τη διάρκεια της δίκης, θα αγορεύσει στο δικαστήριο για να καταλήξει εάν οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να καταδικαστούν ή να απαλλαγούν από την κατηγορία.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια

Έξω από το Πρωτοδικείο της Αθήνας επί της οδού Δέγλερη, φίλοι του Ζαχαρία Κωστόπουλου, ακτιβιστές και μέλη συλλογικοτήτων έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση αλληλεγγύης στην οικογένεια του 33χρονου, ζητώντας παράλληλα την αυστηροποίηση του κατηγορητηρίου και την καταδίκη των κατηγορουμένων.

pelop.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button