ΑΤΤΙΚΗΓΕΓΟΝΟΤΑΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΔΗΜΟΙΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΝΕΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεωρείο: Αλλαγή περιφέρειας

Τα κόμματα ψάχνουν στο παρά πέντε της κάλπης να πιαστούν από διάφορα υπαρκτά ή ανύπαρκτα θέματα, ώστε να κερδίσουν τα μέγιστα οφέλη. Μόνον έτσι μπορώ να δω το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την… παραίτηση Κεραμέως και Πλεύρη για την αποστολή ενός email. Tης Νίκης Κεραμέως είχε αποδέκτη τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας, ενώ το αντίστοιχο του υπουργείου Υγείας εστάλη προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων της Αθήνας και αφορούσε προεκλογική συγκέντρωση του υπουργού. Ο υπουργός Υγείας απάντησε πως απλά εστάλη ένα ενημερωτικό προς όλες τις διοικήσεις, με τις οποίες συνεργάζεται εδώ και 20 μήνες, κάτι απολύτως λογικό την προεκλογική περίοδο, ενώ συνεργάτες της Νίκης Κεραμέως επισήμαναν πως το θέμα που σήκωσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγο κωμικό, καθώς εμφανίζει τη βουλευτή Βορείου Τομέα να ζητάει ψήφο στην… Καβάλα.

Σχοινάς με επιπλέον αρμοδιότητες

Με ανακοίνωσή της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν γνωστοποίησε την απόφασή της να παραχωρήσει επιπλέον αρμοδιότητες στον Μαργαρίτη Σχοινά και στη Μαργκρέτε Βεστάγκερ. Η απόφαση έρχεται μετά την ανακοίνωση του Μπόικο Μπορίσοφ ότι η μέχρι πρότινος επίτροπος για την Καινοτομία, την Ερευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία, Μαρίγια Γκάμπριελ, θα είναι υποψήφια για την πρωθυπουργία της Βουλγαρίας, οπότε πήρε άδεια «άνευ αποδοχών». Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, το χαρτοφυλάκιο της κ. Γκάμπριελ ανατίθεται στην εκτελεστική αντιπρόεδρο Μαργκρέτε Βεστάγκερ και στον αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Σχοινά, «σύμφωνα με τις διαθεσμικές ρυθμίσεις που προβλέπονται».

Αναδρομική…παρέμβαση

Κάπως περίεργη ήταν η παρέμβαση που έκανε η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία Φρόσω Καρασαρλίδου, η οποία το 2019 είχε χάσει την έδρα αφού είχε βρεθεί πως σε ένα εκλογικό τμήμα είχαν προστεθεί παράνομα περίπου 100 ψήφοι υπέρ της. Τέσσερα χρόνια μετά, η πρώην βουλευτής εξέδωσε… δελτίο Τύπου με το οποίο ενημερώνει ότι παρενέβη σε Εφετείο Θεσσαλονίκης, Πρωτοδικείο Βέροιας, εισαγγελέα Βέροιας και προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων με την κατηγορία ότι στις εκλογές οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και ότι γι’ αυτό είχε χάσει τη βουλευτική έδρα. Προφανώς πρόκειται για μια αναδρομική παρέμβαση, αν και οι γνώστες των συριζαϊκών παρασκηνίων λένε πως πρόκειται απλώς για ένα ακόμη επεισόδιο της κόντρας μεταξύ «Συριζαίων» και «πασοκογενών», καθώς το 2019 την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ την είχε πάρει το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Αγγελος Τόλκας.

kathimerini.gr

Related Articles

Back to top button