ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΝΕΡΓΙΑΚΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιωάννης Δάρας υπ. περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αττικής: Το όραμα μου είναι ένα σύγχρονο στάδιο στη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα, διαθέσιμο στα σωματεία και τους κατοίκους

Έναν χρόνο ακριβώς πριν, στις 4 Οκτωβρίου του 2022, ο Ιωάννης Δάρας επανεκλεγόταν στη θέση του αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS) στη διάρκεια του Συνεδρίου της AIPS στη Ρώμη με ποσοστό κοντά στο 80%. Στόχος, οι καλύτερες συνθήκες για τους αθλητικούς συντάκτες σε όλο τον κόσμο. Εφέτος, διεκδικεί την εκλογή του στα κοινά της πατρίδας του, σαν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Αττική (Κεντρικός Τομέας με τους Δήμους: Αθήνας, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης-Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής) με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Νίκο Χαρδαλιά. Όραμα του, νέες, σύγχρονες και κυρίως ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις για όλους τους κατοίκους της Αττικής. Νέα πρόκληση σε έναν νέο στίβο.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Ιωάννη Δάρα, υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου στον Κεντρικό Τομέα Αττικής, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΡ: Πώς αποφασίσατε να βάλετε υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής;

ΑΠ: «Αποφάσισα να συστρατευθώ με την «Αττική Μπροστά» και τον Νίκο Χαρδαλιά, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του να βοηθήσω στον τομέα Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής. Έχω σαν όραμα να δημιουργηθούν και νέοι, σύγχρονοι και ασφαλείς αθλητικοί χώροι σε όλο το Λεκανοπέδιο. Όνειρο μου είναι η Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα, όπου είμαι δημότης, η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που δεν διαθέτει ένα κρατικό ή έστω δημοτικό στάδιο, γήπεδο ποδοσφαίρου ή κλειστό γυμναστήριο, να αποκτήσει επιτέλους, κάτι που είναι αυτονόητο. Ένα στάδιο με γήπεδο ποδοσφαίρου, με στίβο, με μικρή εξέδρα με αποδυτήρια και αποθήκες από κάτω και πολλά σπιτάκια περιμετρικά ψηλά στο πλάτωμα της κερκίδας όπου θα φιλοξενούνται τα γραφεία των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης. Παράλληλα να ξεκινήσει η κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου με μπαλόνι».

ΕΡ: Υπάρχει χώρος για να γίνει ένα τόσο μεγάλο έργο στην πόλη σας;

ΑΠ:«Φυσικά και υπάρχει, στον χώρο των παλιών ΚΑΤΕΕ που πλέον δεν χρησιμοποιούνται αφού τα σχολεία έχουν μεταφερθεί. Η έκταση είναι πάνω στην εθνική Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της παλιάς Ρενό. Υπάρχει έκταση όχι μόνο για τις προαναφερθείσες εγκαταστάσεις αλλά και για πάρκο, χώρος και γι άλλες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, γιατί όχι και ενός κολυμβητηρίου.

ΕΡ: Οι πόροι υπάρχουν για ένα τόσο φιλόδοξο σχέδιο;

ΑΠ: «Ναι η χρηματοδότηση μπορεί να γίνει από το νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, το ΕΠΣΑ αλλά και χρηματοδοτικά εργαλεία των Δήμων. Με συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου και Πολιτείας το όραμα μπορεί να γίνει πραγματικότητα»!

ΕΡ: Με αφορμή το θέμα που προέκυψε με το ΟΑΚΑ, ποια είναι η θέση σας για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Αττική;

ΑΠ: «Προτεραιότητα της νέας διοίκησης στην Περιφέρεια Αττικής και του συνδυασμού “ ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ” με νέο περιφερειάρχη τον Νίκο Χαρδαλιά, είναι η αναβάθμιση όλων των υφιστάμενων αθλητικών χώρων και η δημιουργία νέων σύγχρονων και κυρίως αθλητικών χώρων που θα λειτουργούν με ασφάλεια. Αν και η ευθύνη λειτουργίας των περισσοτέρων ανήκουν στη δικαιοδοσία της ΓΓΑ και των δήμων, η Περιφέρεια μπορεί να συνδράμει και να βοηθήσει ώστε όλοι οι αθλούμενοι αλλά και προπονητές και θεατές, να αθλούνται ή να παρακολουθούν αθλητικά γεγονότα, με ασφάλεια. Οι σύγχρονοι αθλητικοί χώροι θα αποτελέσουν την απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να φιλοξενήσουμε στην Αττική μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα, σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα, για όλες τις ηλικίες ώστε να βοηθήσουμε στη οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας μας. Με νέες θέσεις εργασίας και προσέλκυσης τουριστών, που θα δώσουν πνοή στην οικονομία της Αττικής όλο τον χρόνο και σε πολλούς τομείς. Ξενοδοχεία, μεταφορές, εστίαση, διασκέδαση. Η Αττική μπορεί να γίνει επίκεντρο του Αθλητικού Τουρισμού 12 μήνες το χρόνο. Σε στεριά και θάλασσα».

ΕΡ: Με τόσα προβλήματα απορριμμάτων, πλημμυρών, αναδασώσεων πιστεύετε ότι η Περιφέρεια μπορεί να δώσει προτεραιότητα στον Αθλητισμό;

ΑΠ: «Χωρίς να υποτιμώ κανέναν από τους τομείς που προαναφέρατε και αποτελούν σημαντικούς τομείς που αφορούν την ασφαλή διαβίωση μας αλλά και την καθημερινότητα μας, ο Αθλητισμός έχει άμεση σχέση με τη σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών της Αττικής. Ναι, θα είναι άμεση προτεραιότητα μας, γιατί ο Νίκος Χαρδαλιάς υπήρξε αθλητής και παράγοντας στο χάντμπολ του Αθηναϊκού αλλά και το γυναικείο μπάσκετ του Αθηναϊκού, που το έφερε στην κορυφή της Ευρώπης. Γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, ξέρει τι χρειάζεται η κοινωνία και πώς θα βρει τις λύσεις. Και να είστε σίγουροι ότι θα τις βρει μαζί με τους συνεργάτες του, επειδή η αθλητική δράση είναι συνυφασμένη με την ίδια του τη ζωή. Δεν αποτελεί απλά ένα ακόμη κεφάλαιο δράσης στο πρόγραμμα του».

amna.gr

Related Articles

Back to top button