ΑΤΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έρχεται κύμα ζέστης με σκόνη στην Αττική – Σε ποιες περιοχές θα έχουμε 30άρια

Την Κυριακή ο καιρός στην Αττική θα είναι ζεστός και, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αναμένεται να φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Μετά την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, ο καιρός, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, θα είναι καλός. Μάλιστα, από την ερχόμενη Κυριακή ο υδράργυρος κυρίως στη νότια Ελλάδα (Πελοπόννησος, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη) αναμένεται να φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ο καιρός στην Αττική θα είναι ζεστός και, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αναμένεται να φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε χάρτη με τις θερμοκρασίες την Κυριακή 14 Μαΐου

«Κύμα» ζέστης αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από τις 14 Μαΐου έως και τις 16 Μαΐου με τον υδράργυρο να ανεβαίνει από 8 έως 10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Επιπλέον αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, την οποία θα μεταφέρουν προς την περιοχή μας οι πολύ ισχυροί νοτιάδες που θα πνέουν στο Ιόνιο.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο – σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια, θα είναι οι πιο νότιες της επικράτειας (από την Λαμία και κάτω).

ΚΥΡΙΑΚΗ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 28-29
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 28-29
ΚΡΗΤΗ 27-28
ΑΙΤΩΛΟ/ΑΚΑ 26-27
ΑΤΤΙΚΗ 25-26
ΔΕΥΤΕΡΑ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 31-32
ΚΡΗΤΗ 30-31

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 29-30
ΑΤΤΙΚΗ 26-27
ΑΙΤΩΛΟ/ΑΚΑ 25-26
ΤΡΙΤΗ
ΘΡΑΚΗ 29-30
Β.ΑΙΓΑΙΟ 28-29
ΑΝ.ΑΙΓΑΙΟ 28-29
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 28-29
ΚΡΗΤΗ 27-28

Μάλιστα, τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο στις ίδιες περιοχές, με τη ζέστη να συνεχίζεται και την Τρίτη.

Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι τις 17 Μαΐου
Το Σάββατο (13/5), μόνο στο Ιόνιο και την Ήπειρο είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες βροχές. Αναφορικά με τους ανέμους, θα συνεχιστούν οι ίδιες συνθήκες ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Χάρτης της ΕΜΥ με τις θερμοκρασίες

Την Κυριακή (14/5), προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αυξημένες με σποραδικές βροχές στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Παράλληλα, θα ενισχυθούν λίγο οι Ν-ΝΑ άνεμοι στο Ιόνιο και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο (στα νότια μέγιστες τιμές 26 με 27 βαθμούς).

Τη Δευτέρα (15/5), λίγες βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Οι ΝΑ άνεμοι στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Τρίτη και την Τετάρτη (16 & 17/5), οι συνθήκες θα γίνουν ευνοϊκές για την εκδήλωση βροχών και τοπικών καταιγίδων αρχικά στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σε όλα τα πελάγη.

ΠΗΓΗ: newsbomb

Related Articles

Back to top button