ΑΤΤΙΚΗΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΔΗΜΟΙΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΝΕΑΥΓΕΙΑ

Καταγγελίες για άρνηση εκλογικών αδειών σε γιατρούς

Η πιο πρόσφατη σχετική καταγγελία έφτασε στα γραφεία της ΟΕΝΓΕ, το απόγευμα της Τετάρτης από αγροτικούς γιατρούς που υπηρετούν στην Σύμη.

Αποδέκτης καταγγελιών για εμπόδια στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος γιατρών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες μονάδες υγείας, έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες η Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων Ελλάδος.

Οπως αναφέρει η Ομοσπονδία σε έγγραφό της το οποίο έχει αποστείλει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, την υπουργό Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει λάβει καταγγελίες «από γιατρούς μόνιμους, ειδικευόμενους και αγροτικούς από διάφορες περιοχές της χώρας σύμφωνα με τις οποίες διοικήσεις νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών αρνούνται να χορηγήσουν εκλογικές άδειες στους γιατρούς επικαλούμενες επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες».

Οπως σημειώνει στην «Κ» ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου, η πιο πρόσφατη σχετική καταγγελία έφτασε στα γραφεία της ΟΕΝΓΕ, το απόγευμα της Τετάρτης από αγροτικούς γιατρούς που υπηρετούν στην Σύμη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αντίστοιχες καταγγελίες, οι οποίες όμως δεν έγιναν με επίσημο τρόπο, είχαν γίνει τις προηγούμενες ημέρες και από άλλες περιοχές της χώρας, νησιωτικές και ηπειρωτικές.

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι «η άρνηση αυτή σαφέστατα αποτελεί παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας», και προσθέτει «απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, την υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό, να παρέμβουν άμεσα και να αναιρέσουν αυτές τις προκλητικές και έκνομες απαγορεύσεις, προκειμένου οι συνάδελφοι να ασκήσουν ανεμπόδιστα το εκλογικό τους δικαίωμα».

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Related Articles

Back to top button