ΑΤΤΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κινητοποιήσεις συνταξιούχων στην Αθήνα

Παναττική συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας έχουν προγραμματίσει οργανώσεις συνταξιούχων ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, με κύρια αιτήματα την ακρίβεια στα προϊόντα και την ενέργεια, αλλά και τις αυξήσεις στις συντάξεις.

Στην κινητοποίηση προβάλλουν το ακόλουθο διεκδικητικό πλαίσιο: «Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού.
Καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης και ιδίως του Δώρου του Πάσχα.
Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.
Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.

Οι συντάξεις χηρείας να καταβάλλονται όλες (παλιές και νέες) με τη νομοθετική ρύθμιση του 2019. Σε καμία περίπτωση κάτω από την Εθνική Σύνταξη. Πρόσληψη προσωπικού, ιατρικού – νοσηλευτικού, στις μονάδες Υγείας και στον ΕΦΚΑ.

Απαιτούμε να αποδοθούν τώρα στις δικαιούχες συνταξιουχικές οργανώσεις οι οικειοθελώς παρακρατημένες εισφορές για τις λειτουργικές ανάγκες τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4387/16 άρθρο 102, όπως αυτό τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του νόμου 4611/19. Τα χρήματα αυτά παρακρατούνται παράνομα από τον υπουργό Εργασίας και παρά τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού στις 14/10/2022 ότι αυτά σύντομα θα δοθούν, ακόμη περιμένουμε…».

ertnews.gr

Related Articles

Back to top button