ΑΤΤΙΚΗΔΗΜΟΙΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΝΕΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων

σημερινή απεργία έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικό επίπεδο, τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα (μεταξύ αυτών Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου, Λάρισας, Ιωαννίνων κ.ά.), ομοσπονδίες και σωματεία.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς την Βουλή, που θα πραγματοποιήσουν συνδικάτα και εργατικά κέντρα.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστήμιου και στην οδό Σταδίου.

Υπενθυμίζεται πως τη σημερινή απεργία έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικό επίπεδο, τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα (μεταξύ αυτών Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου, Λάρισας, Ιωαννίνων κ.ά.), ομοσπονδίες και σωματεία.

Η απεργία πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, με αίτημα να μην υπάρχει συγκάλυψη των ευθυνών, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και με διεκδίκηση μέτρων για την ασφάλεια στις μετακινήσεις.

  • Οι σιδηροδρομικοί απεργούν και σήμερα σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην κινούνται συρμοί και προαστιακός.
  • Στην Αθήνα λεωφορεία και τρόλεϊ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ το μετρό θα κυκλοφορήσει μόνο από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ. για τη διευκόλυνση όσων θέλουν να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
  • Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία, σε όλες τις κατηγορίες, που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Η κινητοποίηση αρχίζει στις 00.01 της Τετάρτης 8 Μαρτίου έως τις 00.00 σήμερα.
  • Απεργία 24ωρη και στα νοσοκομεία, μετά τη σχετική απόφαση της ΟΕΝΓΕ, η οποία εναντιώνεται και στην «ιδιωτικοποίηση της μοναδικής παιδο-ογκολογικής μονάδας της χώρας».
  • Απεργία πραγματοποιούν και οι ηθοποιοί, έπειτα από σχετική απόφαση του ΣΕΗ.

Σήμερα σε όλο το κέντρο της Αθήνας θα υπάρχουν απεργιακές συγκεντρώσεις. Συγκεκριμένα, στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα καλεί το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Στο Σύνταγμα θα καταλήξουν και οι άλλες συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται. Συγκεκριμένα: Το ΠΑΜΕ, μαζί με φοιτητές και μαθητές, πραγματοποιεί συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12.30 μ.μ. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ πρωτοβάθμια σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα συγκεντρωθούν στα Χαυτεία, επίσης στις 12.30 μ.μ.

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα συγκέντρωση στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στις 12 μ., όπου καλούν το ΠΑΜΕ, το Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές.

Οσον αφορά τα λεωφορεία της πόλης, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ., ενώ τις υπόλοιπες ώρες θα κυκλοφορήσουν κανονικά.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Related Articles

Back to top button