ΑΤΤΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Μυστήριο με κονβόι 50 μοτοσυκλετών στη Ριζούπολη μετά την δολοφονία Κατσούρη – Συνέδραμαν τους Κροάτες στην διαφυγή τους;

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής θα επιχειρήσουν να διαπιστώσουν αν αποτελούσαν “υποστηρικτική” ομάδα των Κροατών χούλιγκαν.

Το “μυστήριο” με το κονβόι των 50 μοτοσυκλετών στη Ριζούπολη μετά την συμπλοκή και την δολοφονική επίθεση στον Μιχάλη Κατσούρη, επιχειρούν να ξεδιαλύνουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ήταν οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟ που συνέδραμαν τους Κροάτες χούλιγκαν στην διαφυγή τους, είναι το ένα ενδεχόμενο, ίσως και επικρατέστερο, και το δεύτερο και πιο μακρινό, να ήταν οπαδοί άλλης ομάδας που αναζητούσαν τους δράστες της επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ένας 21χρονος αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης καταθέτει για το συγκεκριμένο κομβόι: “Περί την 23:20 ώρα της 7 Αυγούστου 2023 λάβαμε εντολή να μεταβούμε στον σταθμό του Περισσού, γιατί όπως ενημερωθήκαμε από το Κέντρο Επιχειρήσεων, λάμβαναν χώρα πέριξ του σταθμού του ηλεκτρικού του Περισσού, επεισόδια, μεταξύ αστυνομικών της ομάδας ΔΡΑΣΗ και ομάδας οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟ, της ΑΕΚ και ομάδας Κροατών. Όταν φθάσαμε στον Περισσό, αποβιβαστήκαμε από το υπηρεσιακό μας λεωφορείο και κινηθήκαμε πεζή, περίπου 300 μέτρα έως το κατάστημα ‘LIDL’ που βρίσκεται στην οδό Αλ. Παπαναστασίου. Όπως κινούμασταν μέχρι να φθάσουμε στο ‘LIDL’, είδαμε να βρίσκονται εκεί περίπου 5 με 6 δίκυκλα, με δύο επιβάτες το καθένα. Αυτοί μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία μας έκαναν αναστροφή και διέφυγαν προς το κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Τότε μετά από νεότερη εντολή του κέντρου επιχειρήσεων επιβιβαστήκαμε στο υπηρεσιακό μας λεωφορείο και μεταβήκαμε στο γήπεδο της Ριζούπολης. Περί την 23:50 ώρα, όταν φθάσαμε στο γήπεδο της Ριζούπολης, από την πλευρά της Ανθέων, είδαμε να βρίσκονται εκεί ομάδα με περίπου 50 δίκυκλα με δύο επιβάτες το καθένα, σχεδόν 30 μέτρα μακριά μας. Μόλις μας αντιλήφθηκαν και εκείνοι, ανέστρεψαν τα οχήματα τους και διέφυγαν στο σύνολό τους με κατεύθυνση προς την οδό Χαλκίδος. Εμείς χωριστήκαμε σαν διμοιρία σε δύο ομάδες και εγώ με τη δεύτερη ομάδα πραγματοποιήσαμε τακτική κίνηση προς τα άτομα εντός της οδού Ανθέων με κατεύθυνση ομοίως με τα άτομο προς την οδό Χαλκίδος. Στο χωμάτινο παρκάκι που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ανθέων και Αμασίου, προλάβαμε τρία άτομα πεζά, τα οποία μόλις φτάσαμε στο ύψος που βρίσκονταν, έπεσαν στο έδαφος, όπου και τους ακινητοποιήσαμε. Από τον έλεγχο που πραγματοποιήσαμε, προέκυψε ότι ήταν τρία άτομα από την Κροατία, 22, 19 και 28 χρόνων”.

Ένας 27χρονος αστυνομικός της ίδιας υπηρεσίας καταθέτει τα ίδια με τον συνάδελφό του προσθέτοντας όμως: “… εισήλθαμε στην οδό Αμασίου, που είναι η οδός πίσω από το γήπεδο της Ριζούπολης. Στο πάρκινγκ της οδού Αμασίου και πλησίον της θύρας 10, εντοπίσαμε δύο άτομα τα οποία ήταν τραυματισμένα στο έδαφος. Τους ακινητοποιήσαμε και καλέσαμε το κέντρο επιχειρήσεων για να προσέλθει σταθμός του ΕΚΑΒ. να τους παραλάβει. Από τον έλεγχο που πραγματοποιήσαμε, αφού δεν είχαν στην κατοχή τους οποιοδήποτε ταξιδιωτικό έγγραφο, προέκυψε κατά δήλωσή του ότι είναι δύο άτομα κροατικής υπηκοότητας, 20 χρόνων”.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν χαρακτηριστικά των δίκυκλων και τους ιδιοκτήτες τους.

Σε δεύτερο στάδιο θα επιχειρήσουν να διαπιστώσουν αν αποτελούσαν “υποστηρικτική” ομάδα των Κροατών χούλιγκαν. Αν ήταν εκείνοι που τους οδήγησαν στο πεδίο των συγκρούσεων και στη συνέχεια ανέμεναν εκεί προκειμένου να τους φυγαδεύσουν.

thetoc.gr

Related Articles

Back to top button