ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξυλοδαρμός νοσηλευτή του Δρομοκαϊτειου απο νοσηλευόμενο και συγγενή του. Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε η βάρδια για δύο εργαζόμενους του Δρομοκαϊτειου, καθώς έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού ύστερα από ξέσπασμα νοσηλευόμενου.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), το περιστατικό είναι απόρροια της έλλειψης δομών για τα άτομα με νοητική υστέρηση που δυστυχώς καταλήγουν, μετά από εισαγγελική εντολή, να νοσηλεύονται στο Δρομοκαΐτειο και σε άλλα ψυχιατρικά νοσοκομεία για μακρό χρονικό διάστημα.

«Οι δομές που ανήκουν σε ΜΚΟ, αρνούνται να φιλοξενήσουν παιδιά με νοητική υστέρηση», επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλοντας πως και το κράτος δεν αναλαμβάνει να λειτουργήσει επαρκείς δομές για αυτά τα παιδιά.

«Τους τσάκισαν στο ξύλο, από τύχη ζουν»

Σε ό,τι αφορά το χθεσινό περιστατικό, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Ομοσπονδία, ο νοσηλευόμενος έφηβος και ο πατέρας του επιτέθηκαν και τραυμάτισαν δύο νοσηλευτές στο Δρομοκαΐτειο.
Αρχικά, το περιστατικό καταγράφηκε ως εκούσιο, δηλαδή δηλώθηκε ότι ο 17χρονος συναινούσε στην εισαγωγή του. Ωστόσο, αυτό στη διάρκεια της παραμονής του έφηβου στα ΤΕΠ άλλαξε, και ο 17χρονος εισήχθη ως ακούσιο περιστατικό στο Τμήμα οξέων συμβάντων του νοσοκομείου.

Related Articles

Back to top button