ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι εκλογικές σκοπιμότητες, προκαλούν … ηλεκτροπληξία!

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει ανάρτηση του Δημάρχου κ. Μίχου, σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα –κατά δήλωση των «παθόντων»- την Τρίτη το βράδυ στην πλ. Κολοκοτρώνη, όταν ένα 10χρονο παιδί ήρθε σε επαφή με καλώδια σώματος του δημόσιου φωτισμού.

Ο κ. Δήμαρχος, με ανάρτησή του στο facebook καταγγέλλει δημόσια και ευθέως δολιοφθορά!

Συγκεκριμένα γράφει ο κ. Μίχος: [Επανέρχομαι στη δολιοφθορά του φωτιστικού στύλου, που του έλειπε το καπάκι. Μερικοί πονηροί και κάποιοι άσχετοι αναφέρονται στο θέμα παριστάνοντας τους γνώστες και ειδήμονες. Ο Δήμος επειδή έχει ατράνταχτα στοιχεία, έκανε μήνυση! Όσοι λοιπόν ξέρουν κάτι για το περιστατικό ας πάνε στην αστυνομία να το καταθέσουν αντί να γράφουν ανοησίες στα media και να εκτίθενται. Όσοι βέβαια λένε ή γράφουν σχετικά, θα κληθούν αυτεπαγγέλτως. Θα χρειαστούμε βέβαια και την ιατρική γνωμάτευση καθώς και το εξιτήριο από το «παίδων» για να τα προσκομίσουμε στον εισαγγελέα.

Συμπληρώνω την ανάρτηση με την απάντηση (θέτοντας ερωτήματα), που έδωσα σε σχόλιο του Άγγελου Ελένη: «Angelo Elenis το ότι η θιγόμενη γιαγιά πριν ενημερώσει το δήμο έδωσε συνέντευξη στο ΜEGA, είναι τυχαίο; Το δημαρχείο ήταν στα 10 μέτρα και το MEGA αρκετά μακρύτερα. Το ότι είναι υποψήφια με αντιπολιτευόμενο συνδυασμό προφανώς είναι τυχαίο, όπως και ότι έχει αντιδικία με τον δήμο! Για τον αν είχε ρεύμα η κολώνα ή κι αν ακόμη είχε αν ήταν δυνατό να γίνει ηλεκτροπληξία θα το βρει η ανάκριση.»

Προφανώς, κάτι γνωρίζει ο Δήμαρχος και έχει στοιχεία αφού, ακόμη και αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα γράφει ότι: «ο δήμος τοποθέτησε άλλο καπάκι και ασφάλισε τα καλώδια μέσα στη φωλιά … το καπάκι κάποιος απαράδεκτος είχε αποσπάσει…».

Πάντως, σε σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί, αφ’ ενός είναι με γυμνό οφθαλμό φανερό ότι πρόκειται για μοντάζ και αφ’ ετέρου, το σημείο που υποτίθεται ήρθαν τα καλώδια σε επαφή με το παιδί γεννά αμφιβολίες κατά πόσο είναι πραγματικό το γεγονός. Μόνο αν κάποιος έκανε … ηλεκτροσόκ στο παιδί θα μπορούσε να είναι αυτό το σημείο επαφής.

Ευνοήτως, η δημόσια τοποθέτηση του Δημάρχου εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς και για το θέμα και τις συνθήκες του περιστατικού και οι Αρχές έχουν ξεκινήσει σχετική διερεύνηση.

Τα ερωτήματα που εγείρονται, μπορούν να συνοψισθούν ως εξής:

 • Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς έγινε (αν έγινε),
 • Πώς ακριβώς έγινε (ακούμπησε στην κολώνα, έβαλε τα δάχτυλα μέσα, γιατί γυμνό καλώδιο δεν υπάρχει στη φωτό)
 • Πήγε στο νοσοκομείο; ( όπως ισχυρίζονται) και αν ναι, που είναι οι εισαγωγές, οι γνωματεύσεις και τα εξιτήρια;
 • Υπάρχει καταγραφή του περιστατικού στο βιβλίο επειγόντων του ιατρείου που εξετάσθηκε το παιδί;
 • Ποιος ήταν μαζί του και ποιος πήγε το παιδί στο νοσοκομείο,
 • Ποιος γιατρός το είδε,
 • Τι έκαναν για να ενημερώσουν τον δήμο για να κλείσει το καπάκι και να μη κινδυνέψει κι άλλο παιδί;
 • Πως ήξεραν ότι θα ήταν ανοιχτό το καπάκι το μεσημέρι της επόμενης ημέρας που έφεραν το συνεργείο της τηλεόρασης;
 • Η είσοδος του δημαρχείου βρίσκεται σε 10 μέτρα απόσταση ακριβώς από το σημείο γιατί προτίμησαν να το κρύψουν ένα 24ωρο μέχρι να έρθει το κανάλι;
 • Που ήταν το παιδί όταν το φωτογράφισε το συνεργείο;

Να σημειώσουμε ότι και τώρα αν πάμε και ανοίξουμε το καπάκι ή ένα οποιοδήποτε όμοιο καπάκι, δεν πρόκειται να μας χτυπήσει το ρεύμα, διότι:

1) είναι ασφαλισμένα τα καλώδια στις κλέμες ( έτσι λένε τις θήκες)

2) διότι μόλις ελευθερωθεί ένα καλώδιο αμέσως πέφτουν οι ασφάλειες και δεν πρόκειται να γίνει ατύχημα και

3) Με βάση πληροφορίες μας, το παιδί βρισκόταν στην πλατεία πριν τις 9:00 μμ, ώρα κατά την οποία, δεν είχε ανάψει ο φωτισμός της πλατείας και κανένας στύλος δεν είχε ρεύμα.

Ένας ακόμη λόγος που κινεί υποψίες και ενισχύει την άποψη περί σκοπουμένης προσπάθειας για δυσφήμηση του Δήμου –ευκαιρίας δοθείσης και της έκτασης που πήρε σχετικό θέμα στον Δήμο Ν. Ιωνίας-, είναι το γεγονός ότι, το καπάκι από το συγκεκριμένο φωτιστικό, βλέπει προς τον τοίχο της εκκλησίας και κανείς δεν περνάει αποό αυτό το σημείο, εκτός, βεβαίως και αν έχει πρόθεση …, ενώ, είναι το μόνο σημείο που δεν είναι ορατό από το Δημαρχείο και τους διερχόμενους περαστικούς…

Τέλος, να σημειωθεί ότι, ένας δημότης δίχως σκοπιμότητα, αλλά με πραγματικό ενδιαφέρον για την ασφάλεια των παιδιών και των περαστικών αντί να κορδώνεται στις τηλεοπτικές κάμερες, θα προέβαινε στα εξής:

 • Πρώτιστη μέριμνά του θα ήταν η φροντίδα του παιδιού.
 • Ακολούθως, θα έσπευδε να ειδοποιήσει, αμέσως, τον δήμο μη τυχόν κινδυνέψουν κι αλλά παιδιά.

Ο Δήμος κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων, αλλά, πλέον, όπως αναφέρουν πηγές μας, ο Δήμαρχος θα στραφεί με μηνύσεις και αγωγές αποζημίωσης κατά πάντων των ενεχομένων, όσων διακίνησαν ψευδείς ειδήσεις (συμπεριλαμβανομένων και τοπικών μέσων) και οπωσδήποτε και κατά της δημοσιογράφου που έκανε το ρεπορτάζ και κατά του τηλεοπτικού σταθμού.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η εξέλιξη του θέματος και αναμένουμε τα πορίσματα των ερευνών. Πάντως, εξ όλων των δεδομένων, μάλλον, κάποιος πήγε για μαλλί, αλλά θα βγει κουρεμένος και μάλιστα, γουλί!

Γιατί η αλητεία και η δολιότητα δεν ευδοκιμούν, έστω και αν αρχικά προκαλούν εντυπώσεις και δεν μπορούν να αποδομήσουν την αλήθεια.

dikaiosinisimera.gr

Related Articles

Back to top button