ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΕΚΑ : Κλείνει η πλατφόρμα για το επίδομα παιδίων.

Κλείνει σήμερα προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21.

Όπως συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου, το απόγευμα (18.00) η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21- Επίδομα Παιδιού του ΟΠΕΚΑ θα κλείσει, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισης της πληρωμής της δεύτερης δόσης.

Επίδομα παιδιού: Πότε θα πληρωθεί η β’ δόση

Η καταβολή της β’ δόσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 31 Μαΐου, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα. Τα χρήματα συνήθως, θα είναι διαθέσιμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας.

Επίδομα παιδιού: Πώς θα κάνετε την αίτηση

Οι δικαιούχοι μπορούν υποβάλουν την αίτηση μέσω της ιστοσελίδας idika.gr ή opeka.gr με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο TAXISnet.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει, μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης.

Εάν η αίτηση έχει αποθηκευτεί προσωρινά, χωρίς την οριστική υποβολή της, που είναι το τελικό βήμα στην ψηφιακή πλατφόρμα, θεωρείται μη υποβληθείσα, δεν λαμβάνεται υπόψη και ο δικαιούχος δεν λαμβάνει το αντίστοιχο επίδομα.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος

Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως τα σχετικά πεδία, όπως τα στοιχεία της σχολικής μονάδας, η τάξη και ο αριθμός μητρώου του τέκνου που βρίσκεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Εάν δεν διασταυρωθούν, εμφανίζεται σχετική επισήμανση στην αίτηση, και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/ προκειμένου να διαβάσουν τις Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις για το Επίδομα Παιδιού.  

Related Articles

Back to top button