ΑΤΤΙΚΗΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΔΗΜΟΙΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δήμος Αιγάλεω παρέλαβε 2 σύγχρονα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και 750 καφέ κάδους

Με 2 σύγχρονα απορριμματοφόρα και 750 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων εξοπλίστηκε ο Δήμος Αιγάλεω, κάνοντας ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ανακύκλωσης μέσω του νέου μοντέλου διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Συνολικά ο Δήμος έχει πλέον στη διάθεσή του 3 απορριμματοφόρα και 840 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων.
Την παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Γιάννη Γκίκα έκανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος και οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Αρβανίτης και Παναγιώτης Μανδραφλής.
«Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας συνεχίζουμε την προσπάθεια για ένα Αιγάλεω πιο καθαρό και πιο πράσινο. Στόχος μας είναι αυξήσουμε ακόμα περισσότερο το ποσοστό των βιοαποβλήτων που ανακυκλώνονται προχωρώντας στη διαλογή και στην κομποστοποίηση στην πηγή τους, δηλαδή στο κάθε νοικοκυριό της πόλης μας.
Με την παραλαβή των δύο νέων υπερσύγχρονων απορριμματοφόρων σε συνδυασμό με τους νέους καφέ κάδους κινούμαστε ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση.
Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και τον Γιώργο Πατούλη προσωπικά για την εξαιρετική συνεργασία και την αμέριστη συμπαράστασή του»
υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε: 
«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των Δήμων να συμμετέχουν στο στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας για την μετάβαση σε μια «Πράσινη Αττική», με νέα κουλτούρα και εργαλεία στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Συγχαίρω θερμά τον Δήμαρχο Αιγάλεω Γιάννη Γκίκα, που
με τις υπηρεσίες του Δήμου, συνδέονται ενεργά ως αναπόσπαστος κρίκος αυτής της μεγάλης και ισχυρής πράσινης αλυσίδας που δημιουργούμε ως Περιφέρεια για το μέλλον της Αττικής μας».

Related Articles

Back to top button