ΑΤΤΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παναττική Στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ για το ογκολογικό τμήμα των Παιδιατρικών Νοσοκομείων

Με ανοιχτή ακόμα την ημέρα αφού δεν έχει οριστεί η ημέρα ψήφισης στη Βουλή, η ΠΟΕΔΗΝ αντιδρά για την «ψήφιση του Νομοσχεδίου για την Ιδιωτικοποίηση της ογκολογικής μονάδας Παίδων του Νοσοκομείου “Αγ.Σοφία”».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Εισήχθη στο Βουλή το Νομοσχέδιο με το οποίο για πρώτη φορά από συστάσεως του ΕΣΥ αποσπώνται υπηρεσίες πρότυπο από ένα Νοσοκομείο, αυτονομούνται και ιδιωτικοποιούνται. Αυτό συμβαίνει στο Νοσοκομείο Παίδων “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”. Η Ογκολογική Μονάδα Παίδων που παρέχει ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών, η μοναδική στη χώρα μας, πρότυπο σε όλη την Ευρώπη, αποσπάται και μετατρέπεται σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Ελαστικοποιούνται οι εργασιακές σχέσεις. Τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία της Μονάδας καθότι οι εργαζόμενοι μπορεί να ζητήσουν να αποχωρήσουν από τη Μονάδα και να δουλέψουν στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Παίδων “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”.

Υπάρχει κίνδυνος οι οικογένειες να επιβαρύνονται για την παροχή υπηρεσιών. Ουσιαστικά με αυτή την ακατανόητη απόφαση ιδιωτικοποιείται η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στη χώρα μας. Ανοίγει κερκόπορτα ιδιωτικοποίησης και άλλων αντίστοιχων εξειδικευμένων υπηρεσιών Νοσοκομείων.
Δεν θα το επιτρέψουμε.

Την ημέρα ψήφισης κατάθεσης του Νομοσχεδίου στη Βουλή την άλλη εβδομάδα (Τετάρτη ή Πέμπτη) προκηρύσσουμε Παναττική Στάση Εργασίας 10.00 – 15.00 και συγκέντρωση στις 10.30 στο Νοσοκομείο Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Σε συντονισμό με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”. Να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων του Νοσοκομείου.
Εγκαίρως θα προσδιορίσουμε την ημερομηνία».

ertnews.gr

Related Articles

Back to top button