ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρωτοφανής «ποινή» για αντιεμβολιστή γιατρό – Του αφαιρέθηκε η άδεια δια βίου

Βαριά είναι η «καμπάνα» που έριξε το Πειθαρχικό Όργανο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας στον «αρνητή» γιατρό στον Βόλο, που φέρεται να είχε αντιεπιστημονικές απόψεις σχετικά με τον κοροναϊό και τον εμβολιασμό και τις οποίες και μετέφερε δημοσίως.

Αποφάσισε την αφαίρεση διά βίου της άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, μετά και τις καταγγελίες εις βάρος του.

Ο εν λόγω γιατρός είχε καταγγελθεί από σύζυγο 60χρονης θανούσης, ότι προέτρεπε την άτυχη γυναίκα παρόλο που νοσούσε από κοροναϊό να μην μεταβεί στο Νοσοκομείο, αλλά να παραμείνει στο σπίτι της. Σημειώνεται ότι μετά την πρώτη καταγγελία, εξετάστηκαν, κι άλλες επώνυμες καταγγελίες.

Αφαίρεση άδειας για πρώτη φορά στα χρονικά
Η απόφαση του Πειθαρχικού ήταν ομόφωνη, και είναι η πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά, σε όλους τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, που αφαιρείται για πάντα η άδεια από γιατρό να ασκεί τα καθήκοντά του, σε μία υπόθεση που απασχολούσε το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών της Μαγνησίας από τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με το gegonotanews.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου, με συνεχείς συνεδριάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου, αφαίρεσε από τον γιατρό διά βίου την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο, αλλά η ποινή είναι εφέσιμη, ενώ δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο εν λόγω γιατρός είχε καταγγελθεί για τις αντιεπιστημονικές απόψεις του σχετικά με την πανδημία και τον εμβολιασμό. Μάλιστα χορηγούσε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, κοκτέιλ αντιβιοτικών, βιταμινών και ασπιρινών σε ασθενείς με κοροναϊό, αποτρέποντάς τους από το να πάνε στο Νοσοκομείο.

in.gr

Related Articles

Back to top button