ΑΤΤΙΚΗΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΔΗΜΟΙΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΟΣΜΟΣΝΕΑ

Σιδηρόδρομοι: Security σε φυλασσόμενες διαβάσεις και χειροκίνητα συστήματα σε Αγ. Στέφανο και Αυλώνα

Απελπισία και αγανάκτηση προκαλούν οι νέες εικόνες από το σιδηροδρομικό δίκτυο σε Άγιο Στέφανο και Αυλώνα

Ούτε ένα ούτε δύο σημεία είναι επικίνδυνα στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Μετά το δυστύχημα στα Τέμπη οι εικόνες ενός απαρχαιωμένου δικτύου έρχονται ξανά και ξανά στο φως. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι τα όσα συμβαίνουν στις μη υπογειοποιημένες διαβάσεις πλησίον του αστικού ιστού σε αρκετές περιοχές της χώρας και της Αττικής.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ΕΡΤ, οι μπάρες ανεβοκατεβαίνουν χειροκίνητα, με τη μανιβέλα ενώ την ευθύνη σε πολλές διαβάσεις δεν την έχουν έμπειροι σιδηροδρομικοί αλλά υπάλληλοι εταιρειών ασφαλείας. Στον Άγιο Στέφανο σε φυλασσόμενη διάβαση οι μπάρες ανεβοκατεβαίνουν κάθε φορά που περνάει κάποιο τρένο ή συρμός του προαστιακού με χειροκίνητο σύστημα ασφαλείας.

«Στον Αυλώνα υπάρχει ένα απαρχαιομένο σύστημα που ειδοποιεί τον υπάλληλο της εταιρείας ότι πλησιάζει τρένο στη σιδηροδρομική διάβαση όταν ανάβει ένας λαμπτήρας πυρακτώσεως. Στον Άγιο Στέφανο δεν υπάρχει ούτε αυτό το σύστημα. Υπάρχει ένας υπάλληλος εταιρείας security με εκπαίδευση μόλις δύο μηνών, ο οποίος μιλάει μέσω ασυρμάτου με τον σταθμάρχη και όταν πλησιάζει η αμαξοστοιχία κατεβάζει τις μπάρες».

Γίνεται σαφές από αυτές τις εικόνες ότι δεν τηρούνται καν οι βασικοί κανόνες ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: in.gr

Related Articles

Back to top button