ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Στην τελική ευθεία η προμήθεια F35 απο την Ελλάδα. Έπεσε η τεταρτη υπογραφή.

Πολύ κοντά στην απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών βρίσκεται η χώρα μας μετά την έγκριση απο τις ΗΠΑ. Μετά την τέταρτη υπογραφή που μπήκε στις ΉΠΑ απομένει μόνο η τυπική έγκριση απο το Στείτ Ντηπαρτμεντ.

Επί τις ουσίας η Ουάσιγκτον με αυτόν τον τρόπο δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας επιβεβαιώνοντας ότι διανύουμε μια από τις καλύτερες, αν όχι την καλύτερη περίοδο στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Την ίδια ώρα που ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρακαλάει τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν να κινήσει τις διαδικασίες πώλησης προς αυτόν, αναβαθμισμένων αεροπλάνων F-16.

Όσον αφορά την τέταρτη απαιτούμενη υπογραφή για να μπορέσουμε να αγοράσουμε εμείς τα F-35, αυτή μπήκε από τον Ρεπουμπλικανό αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Τζίμι Ρις.

Σημαίνοντα για να αναβαθμιστεί η Πολεμική Αεροπορία της χώρας μας διαδραματίζουν επίσης ο Ρεπουμπλικανός, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Μάικ Μακόλ, ο Δημοκρατικός, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Γκρέγκορι Μικς και βέβαια ο Δημοκρατικός, πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ, που έχει αναχθεί σε άνθρωπο – «κλειδί».

Ο φιλέλληνας γερουσιαστής κ. Μενέντεζ, έχει εκφράσει εγκαίρως την ελπίδα ότι μετά τις εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα θα υπάρξει μια διαφορετική στάση, προς όφελος της ειρήνης στην περιοχή.

H αγορά των f35 σε συνδυασμό με τα Rafale και τα εκσυγχρονισμένα f16 θα δώσουν στην Πολεμική μας αεροπορία πρωτόγνωρες ικανότητες.

Related Articles

Back to top button