ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Συγκέντρωση συνταξιούχων στο Υπουργείο Εργασίας – Κλειστή η Σταδίου

Έξω από το υπουργείο Εργασίας έχουν συγκεντρωθεί από τις 10:00 το πρωί της Τρίτης (4/4) οι συνταξιούχοι, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, αυξήσεις που θα καλύπτουν το επιπλέον κόστος που έχει δημιουργήσει ο πληθωρισμός. Να σημειωθεί ότι, κλειστή θα παραμείνει η Σταδίου, μέχρι να ολοκληρωθεί η συγκέντρωση.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουν πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματά τους, που στόχο έχουν την καταπολέμηση της ακρίβειας σε βασικά προϊόντα, αλλά και στην ενέργεια, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τα αιτήματα των συνταξιούχων:

  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού.
  • Καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης και ιδίως του Δώρου του Πάσχα.
  • Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.
    Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.
  • Οι συντάξεις χηρείας να καταβάλλονται όλες (παλιές και νέες) με τη νομοθετική ρύθμιση του 2019.

Σε καμία περίπτωση κάτω από την Εθνική Σύνταξη. Πρόσληψη προσωπικού, ιατρικού – νοσηλευτικού, στις μονάδες Υγείας και στον ΕΦΚΑ.

Παράλληλα, οι συνταξιούχοι διεκδικούν «να αποδοθούν τώρα στις δικαιούχες συνταξιουχικές οργανώσεις οι οικειοθελώς παρακρατημένες εισφορές για τις λειτουργικές ανάγκες τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4387/16 άρθρο 102, όπως αυτό τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του νόμου 4611/19.

Τα χρήματα αυτά παρακρατούνται παράνομα από τον υπουργό Εργασίας και παρά τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού στις 14/10/2022 ότι αυτά σύντομα θα δοθούν, ακόμη περιμένουμε».

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Related Articles

Back to top button