ΔΗΜΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

Συμπαραστάτη της Επιχείρησης(της) ή του Δημότη ψάχνει η διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου;

Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι ζητάει η διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου λίγους μήνες πριν από τις εκλογές με την προκήρυξη που αναρτήθηκε πριν από λίγες ημέρες για την κάλυψη της θέσης του συνηγόρου του Δημότη και της επιχείρησης  όπως είναι ο ακριβής τίτλος.

Ο συγκεκριμένος θεσμός αποτελεί μια πιο ουσιαστική  διαμεσολάβηση  μεταξύ των πολιτών, των επιχειρήσεων και του Δήμου, αποσκοπώντας στον έγκαιρο εντοπισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, στη διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου.

Αν δηλαδή η διοίκηση είχε ακολουθήσει όσα ορίζει ο «Καλλικράτης» από την αρχή της θητείας της μέχρι σήμερα θα μπορούσε να υπήρχε ένα άτομο εγνωσμένου κύρους που θα είχε εντοπίσει όλα τα μεμπτά της διοίκησης όλον αυτό τον καιρό, αν φυσικά δρούσε ανεξάρτητα.

Όπως φαίνεται με την διαμόρφωση του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου θα ήταν δύσκολο να είχε γίνει κάτι τέτοιο από την αρχή ενώ τώρα ίσως και να  διαμορφώθηκαν οι συνθήκες… αλλιώς δεν θα μπορούσε να στέκει η δημιουργία μιας νέας θέσης με τέτοιο αντικείμενο αυτή την περίοδο αφού η θητεία του Συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία της Δημοτικής Αρχής όπου εκλέχθηκε… όπερ και θα λήξει τον Οκτώβριο του 2023, δηλαδή σε 7 μήνες αν η διαδικασία δεν χρονοτριβήσει.

Η προκήρυξη της θέσης έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και αναμένουμε το άκουσμα των πρώτων συμμετεχόντων όπως και την ημερομηνία που θα γίνει η μυστική ψηφοφορία.

Όλα θα εξαρτηθούν και από την συμμετοχή των Δημοτικών Συμβούλων που θα παραστούν στην διαδικασία και όλοι μιλούν για ένα ακόμη «κόλπο» της παρούσας διοίκησης για να παρουσιαστεί κάποιος εκλεκτός και να προκύψει κάποιο προεκλογικό ρουσφέτι.

Ίδωμεν…

dikaiosinisimera.gr

Related Articles

Back to top button