ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στις Φιλιππίνες λόγω έκρηξης ηφαιστείου. Πάνω απο 14 χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τουλάχιστον 14.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή γύρω από το ηφαίστειο Μαγιόν στις κεντρικές Φιλιππίνες, από το οποίο εκτοξεύεται λάβα και εκλύονται επιβλαβή αέρια, και μπορεί να χρειαστεί να παραμείνουν μακριά από τα σπίτια τους για μήνες, σύμφωνα με τις αρχές.

Λάβα ξεπηδά από τον κρατήρα του ηφαιστείου Μαγιόν, ύψους 2.462 μέτρων, στην περιοχή του οποίου κηρύχθηκε συναγερμός την περασμένη εβδομάδα έπειτα από σεισμικές δονήσεις και εκατοντάδες περιστατικά κατολισθήσεων που παρατηρήθηκαν.

Δείτε το εντυπωσιακή βίντεο

«Βάσει των προηγούμενων εμπειριών μας, η ηφαιστειακή αυτή δραστηριότητα μπορεί να επιμείνει για λίγους μήνες», δήλωσε ο Τερέσιτο Μπακολκόλ, ο οποίος είναι επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας ηφαιστειολογίας και σεισμολογίας, στον ραδιοσταθμό DZMM, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι που ζουν σε ακτίνα 6 χιλιομέτρων από το ηφαίστειο θα χρειαστεί να παραμείνουν σε κέντρα απομάκρυνσης.

Τα στοιχεία της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών δείχνουν ότι περίπου 14.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί και έχουν καταφύγει σε σχολεία και κοινοτικά κέντρα.

Ο Λάρι Γεναρέσας, επικεφαλής κοινότητας στην επαρχία Άλμπεϊ, δήλωσε στον ραδιοσταθμό DZMM ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερα τρόφιμα και πόσιμο νερό για τους απομακρυσθέντες.

Related Articles

Back to top button