ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ : Απόλυτο φιάσκο το πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Σαν το απόλυτο φιασκο της κυβέρνησης θεωρεί το πρόγραμμα «Σπίτι μου» ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση του αναφέρεται για κυνισμό και τσιυνάμι πλειστηριασμών που θα έρθουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Σαν απαάντηση έχει το δικό του προγραμμά που περιλαμβάνει την απόλυτη προστασία της Πρώτης Κατοικίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Την μια ημέρα γίνεται βίαιη έξωση ανάπηρου ηλικιωμένου και της οικογένειας του από το σπίτι τους για μερικές χιλιάδες ευρώ. 

Την άλλη μέρα μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το στεγαστικό πρόβλημα των νέων ανθρώπων μέσω του τσουνάμι πλειστηριασμών για τα σπίτια της μεσαίας τάξης που επέρχεται. 

Τέτοιος κυνισμός, τέτοιος κοινωνικός αυτοματισμός. 

Αφού το πρόγραμμα «Σπίτι μου» εξελίσσεται στο απόλυτο φιάσκο, με μόλις 1.350 ζευγάρια να έχουν βρει σπίτι από 20.000 αιτήσεις, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», εξετάζονται σενάρια να καλυφθεί η ζήτηση μέσω των πλειστηριασμών!

Αντί να βάλουν κανόνες στο Airbnb για να πέσουν τα ενοίκια, όχι μόνο βάζουν τους νέους ανθρώπους στη μέγγενη του δανεισμού, αλλά τους στρέφουν και κατά των δανειοληπτών που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. 

Η στεγαστική κρίση θα λυθεί με το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Με προστασία της πρώτης κατοικίας. Με απαγόρευση του Airbnb σε Νομικά Πρόσωπα, με δημιουργία Τράπεζας Στέγης για οικονομικά προσιτή κατοικία από αναξιοποίητα ακίνητα δημοσίου και ιδιωτών, με διπλασιασμό του επιδόματος ενοικίου. Με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. 

Στις 21 Μαΐου λέμε «Ως εδώ» στην αναλγησία, τον κυνισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Related Articles

Back to top button