ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΑΞΙΔΙΑ

Τα μέλη του  Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. πήγαν… Μυτιλήνη 

“Το νησί της αρμονίας”, τη Μυτιλήνη επισκέφθηκαν τα μέλη του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. Ασπροπύργου, στο πλαίσιο προσκυνηματικής πενταήμερης εκδρομής. Έναν πανέμορφο προορισμό του Βορείου Αιγαίου, που συνδυάζει ταυτόχρονα το παραδοσιακό στοιχείο με την ταχύτατη ανάπτυξη.

Η πρώτη στάση έγινε στη Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Μανταμάδο, ώστε να προσκυνήσουν τα μέλη τη θαυματουργή εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, γνωστού και ως Ταξιάρχη και να μάθουν από κοντά την ιστορία της μονής. Στη συνέχεια η ομάδα επισκέφθηκε διάφορα μέρη όπως  το πολύχρωμο γραφικό χωριό της  Αγιάσου, με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά., την Μόλυβο και την Πέτρα,  δυο παραθαλάσσιους οικισμούς με κοσμοπολίτικο αέρα, καθώς και το εντυπωσιακό Κάστρο της Αρχαίας Μήθυμνας.

Έπειτα,  τα μέλη του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., επισκέφθηκαν τη Θαυματουργή Μονή του Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης  και είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την εικόνα και τα λείψανα του Άγιου Ραφαήλ, Νικόλαου και Ειρήνης, να περιηγηθούν στην τριγύρω  περιοχή και  να πληροφορηθούν για την μαρτυρική ιστορία του μοναστηριού καθώς και τον  Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος. 

Η επόμενη στάση ήταν στο Εργοστάσιο Ούζου στο Πλωμάρι, όπου είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον παραδοσιακό τρόπο απόσταξης,  ενώ δεν παρέλειψαν  να προσκυνήσουν  στην Ιερά Μονή Λειμώνος Καλλονής, επανιδρυμένη πάνω  στα ερείπια βυζαντινού μοναστηριού –  από τον Άγιο Ιγνάτιο τον Αγαλλιανό. 

Ακολούθησε επίσκεψη στην πόλη της Μυτιλήνης, γνωριμία με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της και επίσκεψη στα υπέροχα αρχοντικά των δύο περασμένων αιώνων  καθώς και ξενάγηση στο Μουσείο Θεόφιλου και γνωριμία με το έργο του μεγάλου, λαϊκού, αυτοδίδακτου ζωγράφου του νησιού. 

Τους εκδρομείς συνόδευε ο Αντιπρόεδρος του ΟΑΦΝΤΗ, κ.  Αντώνης Κοναξής  ενώ ο επόμενος προορισμός είναι η Χαλκιδική.

pic6
pic3
pic1
pic11

Related Articles

Back to top button