ΕΛΛΑΔΑ

Τουρίστρια πόζαρε στο Άουσβιτς και εξόργισε το Twitter

«Σήμερα είχα μια από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες της ζωής μου. Δυστυχώς, δεν φαινόταν ότι όλοι εκεί το βρήκαν τόσο οδυνηρό»
Τουρίστρια πόζαρε στο Άουσβιτς και εξόργισε το Twitter – «Έχει ιδέα που βρίσκεται;»


Το Άουσβιτς έχει συνδεθεί με το μαρτύριο εκατομμυριών ανθρώπων που γνώρισαν φρικτά βασανιστήρια στα χέρια των Ναζί, ωστόσο μερικοί δεν έχουν αντιληφθεί τη σημασία του μνημείου για την ανθρωπότητα.

Πριν από λίγες ημέρες, η παραγωγός του βρετανικού δικτύου GB News, Μαρία Μέρφι, επισκέφτηκε το Μουσείο Άουσβιτς-Μπίρκεναου, στην Πολωνία, ωστόσο έμεινε εμβρόντητη, όταν είδε μια τουρίστρια να… ποζάρει στις ράγες της εισόδου σαν μοντέλο!

Η Μέρφι, όντας έξαλλη, προχώρησε σε tweet με την εν λόγω τουρίστρια, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα είχα μια από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες της ζωής μου. Δυστυχώς, δεν φαινόταν ότι όλοι εκεί το βρήκαν τόσο οδυνηρό».

Το «τιτίβισμα» της Βρετανίδας συγκέντρωσε πάνω από 30 εκατομμύρια προβολές, ενώ τα σχόλια για τη νεαρή που πόζαρε, ήταν τουλάχιστον καυστικά.

«Σοκαριστικό. Ξέρουν άραγε πού βρίσκονται;» αναφέρει ένα από τα σχόλια. «Κάθε ενήλικος στον κόσμο πρέπει να γνωρίζει τι είναι αυτές οι ράγες και αυτές οι πύλες. Ειδικά κάποιος που πληρώνει για να επισκεφθεί το Άουσβιτς», σημειώνει ένας άλλος σχολιαστής.

«Οποιοσδήποτε βγάζει μια τέτοια φωτογραφία έξω από το Άουσβιτς πρέπει να υποχρεωθεί να δει τις καταγεγραμμένες μαρτυρίες επιζώντων του Ολοκαυτώματος, να καθίσει με τα παιδιά και τα εγγόνια τους καθώς τους δείχνουμε φωτογραφίες των δολοφονημένων μελών των οικογενειών μας», αναφέρει στο tweet της η Δρ. Νίλι Κάπλαν Μερθ, γιατρός και ακτιβίστρια.

ΠΗΓΗ; newsbeast

Related Articles

Back to top button