ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποψήφια με την ΝΔ ζητάει μείωση των φόρων στα καύσιμα. Έτοιμη για την διαγραφή απο το κόμα.

Σε ευθεία σύγκρουση με τη Νέα Δημοκρατία έρχεται η υποψήφια του κόμματος Μαρία Ζάγκα.

Η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής τάχθηκε σαφώς υπέρ της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα αν και ξέρει ότι τα παραπάνω αποτελούν πρόταση του… ΣΥΡΙΖΑ που απορρίπτει η Νέα Δημοκρατία (και προσωπικά ο Πρωθυπουργός).

Τόνισε η κα Ζάγκα μιλώντας στον Αnt1: “Υπάρχει πολύ μεγάλη ιστορία πίσω από τα καύσιμα. Εχουμε να κάνουμε μ’ένα επίσημο παρακράτος. Η βενζίνη είναι ακριβή λόγω του Ειδικού Φόρου και του ΦΠΑ. Είμαι ξεκάθαρη”.

Σε δημοσιογραφική παρατήρηση ότι τα παραπάνω δεν αποτελούν προγραμματικές θέσεις της ΝΔ, η κα Ζάγκα απάντησε: “Ας με πετάξει έξω το κόμμα. Δεν θέλω να πάω στη Βουλή να βολευτώ. Και ένσημα έχω και δουλειά. Η Νέα Δημοκρατία ήρθε προς εμένα, όχι εγώ προς τη ΝΔ”.

Τριγμοί στην ΝΔ απο την άρνηση του πρωθυπουργού

Η άρνηση του κ. Μητσοτάκη να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα έχει κάνει έξαλλους μέχρι και τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματός του.

Η κ. Μαρία Ζάγκα, υποψήφια στον Νότιο Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ και πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, εξαπέλυσε σήμερα κεραυνούς κατά του κ. Μητσοτάκη μιλώντας για «επίσημο παρακράτος» στα καύσιμα που κερδίζει από τους υψηλούς έμμεσους φόρους. Κάλεσε μάλιστα τον κ. Μητσοτάκη να την βγάλει από τα ψηφοδέλτια, αν δεν την πιστεύει.

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να σταματήσει να κρύβεται και οφείλει να απαντήσει.

Ποιο είναι το «παρακράτος» στα καύσιμα που κερδίζει από την πολιτική του, όπως καταγγέλλει η υποψήφιά του;

Γιατί το ανέχεται επιμένοντας να μην μειώνει τους έμμεσους φόρους;

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει δεσμευτεί. Την πρώτη ημέρα της προοδευτικής κυβέρνησης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτερα επιτρεπτά επίπεδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και θα μηδενιστεί σε βασικά είδη ανάγκης.

Related Articles

Back to top button