ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπόθεση Μ. Παπαγεωργίου: Προθεσμία να απολογηθούν αύριο πήραν οι κατηγορούμενοι – Κατέθεσαν αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν αύριο το πρωί στις οκτώ. Δια των πληρεξούσιων δικηγόρων τους κατέθεσαν αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας η οποία θα εξεταστεί από το συμβούλιο πλημμελειοδικών και λόγω αυτού έλαβαν την προθεσμία. Το σκεπτικό με το οποίο έγινε η αίτηση ακυρότητας είναι ότι δεν υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για αυτούς στη δικογραφία. Αν η απόφαση του συμβούλιου πλημμελειοδικών είναι απορριπτική τότε η απολογία τους θα γίνει κανονικά το πρωί του Σαββάτου.

Oι δύο συλληφθέντες, 53 και 54 ετών, για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν τον Αύγουστο του 2012 φέρεται να είχαν κομβικό ρόλο στην υπόθεση ενώ μέχρι στιγμής, κρατούν αρνητική στάση. Και οι δύο κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και αρπαγή κατά συναυτουργία σε βάρος του 26χρονου.

Τα επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος τους είναι πρώτον οι τηλεφωνικές συνομιλίες με τον 78χρονο καταδικασμένο σε ισόβια ως εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης για την αρπαγή και δολοφονία του 26χρονου, αλλά και ένα αυτοκίνητο το οποίο βρέθηκε καμένο το 2021, στην οδό Ηρακλειδών, στην Αθήνα, με το οποίο φέρεται ότι οι δυο κατηγορούμενο ή τουλάχιστον ο ένας να μετέφεραν αρχικώς τη σορό του Μάριου Παπαγεωργίου στον Κιθαιρώνα και από εκεί σε περιοχή της ορεινής Βοιωτίας.

Σημειώνεται ότι σε βάρος 8 προσώπων έχουν ασκηθεί διώξεις σε αυτή τη δεύτερη δικογραφία για τη δολοφονία του νεαρού κι ότι ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και οι δυο πρώην ένστολοι γιοι του 78χρονου ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να κληθούν από τον ανακριτή για να δώσουν τις απολογίες τους.

ERT

Related Articles

Back to top button