ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΑΤΤΙΚΗΔΗΜΟΙΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΝΕΑΦΩΤΙΑ

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Αθήνα

Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνήσει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής

Η κατάρρευση τμήματος της οροφής του εγκαταλελειμμένου κτιρίου που τυλίχτηκε στις φλόγες ήταν ο απολογισμός της φωτιάς που εκδηλώθηκε σήμερα, στις 06:40, στη συμβολή των οδών Αιόλου και Αγίας Ειρήνης, στο κέντρο της Αθήνας, και πλέον βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, λόγω της σαθρότητας και της παλαιότητας του οικοδομήματος, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αντιμετώπισαν το πρόβλημα των καταρρεύσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, η οροφή του εγκαταλελειμμένου κτιρίου πήρε αμέσως φωτιά καθώς στηριζόταν σε ξύλινα δοκάρια και κάηκε με αποτέλεσμα να καταρρεύσει. Παράλληλα, λόγω του θερμικού φορτίου που αναπτύχθηκε, οι φλόγες επεκτάθηκαν -σε μικρή έκταση- και στην οροφή μεξικάνικου εστιατορίου που βρισκόταν δίπλα, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν «ανεπαίσθητες».

«Το κτίριο του εστιατορίου συνόρευε, η επιχείρηση δεν έχει πρόβλημα, είναι λειτουργική», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αρτοποιός. Σημειώνεται, επίσης, ότι από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν άνθρωποι λόγω και της άμεσης επέμβασης της Πυροσβεστικής. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ωστόσο, παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς, όπως τονίζει ο κ. Αρτοποιός, τέτοια κτίρια λόγω παλαιότητας και σαθρότητας όταν πάρουν φωτιά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο καταρρεύσεων.

Συνολικά επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ένα βραχιονοφόρο όχημα και ένα κλιμακοφόρο όχημα. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνήσει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Related Articles

Back to top button