ΑΤΤΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

O “λύκος” που γνωρίζει την Πάρνηθα σαν το σπίτι του

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διάνοιξης αντιπυρικής ζώνης σε τμήμα της Πάρνηθας που θα προσπαθήσουν να βάλουν φραγμό σε ενδεχόμενη φωτιά προστατεύοντας ταυτόχρονα τον Εθνικό Δρυμό.
Σε οδοιπορικό του paraponofylis στο βουνό με τον “λύκο” της Πάρνηθας σας παρουσιάζουμε την αντιπυρική ζώνη μήκους 5 χιλιομέτρων που ανοίχτηκε μετά από πρωτοβουλία και τις επίμονες πιέσεις προς το Δασαρχείο του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού.
Η αντιπυρική που ανοίχτηκε είναι η τελευταία ζώνη άμυνας, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, για να δώσει η πυροσβεστική τον υπέρτατο αγώνα για την προστασία ενός πολύ μεγάλου κομματιού του Εθνικού Δρυμού. Ο “λύκος” που γνωρίζει την Πάρνηθα σαν το σπίτι του, κατά κόσμο Δημήτρης Κόλλιας, ήταν αυτός που οδήγησε τα μηχανήματα ώστε με τη μικρότερη δυνατή αλλοίωση του φυσικού κάλλους της Πάρνηθας να υπάρχει η μέγιστη προστασία της πανίδας και της χλωρίδας της. Βέβαια όπως μας εξήγησε αυτό που έγινε μαζί με τον καθαρισμό κάτω από τους πυλώνες υψηλής τάσης του ΔΕΔΔΗΕ προστατεύει ένα πολύ μικρό κομμάτι του Εθνικού Δρυμού. Πιστεύει πως θα καμφτούν οι αντιρρήσεις του Δασαρχείου ώστε να υπάρχουν ανάλογες δράσεις για την πλήρη προστασία του βουνού ώστε να μην αντικρύσουμε στο μέλλον εικόνες σαν τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και του 2021.

paraponofylis.blogspot.com

Related Articles

Back to top button